Selma French // På Gølvet i Jakob

Selma French på NRK-scenen:

Tekst fra Jakobs hjemmeside:

I august 2022 kom Selma French ut med sitt debutalbum «Changes Like the Weather in the Mountain» til strålende anmeldelser. Albumet gir vennlige nikk til den britiske folk-bevegelsen, men vitner fremfor alt om en sterk stemme, så inni hampen seg selv, med unådige observasjoner av samtiden.

Morgenbladet kalte det et imponerende debutalbum, Dagsavisen skrev at dette er et album det er lett å bli glad i, og Aftenpostens anmelder mente det var noe av det beste han hadde hørt i år og kalte solodebuten for et dynamisk verk som imponerer stort og trillet en sekser.

De siste årene har Selma French og bandet gjestet blant annet Øyafestivalen, Trænafestivalen, Nattjazz, Loaded og Vinjerock. Utenom soloprosjektet har Selma French lenge vært synlig på norske konsertscener, da som vokalist og felespiller i Masåva og Morgonrode.
I tillegg er hun å se som musiker i band som Frøkedal & Familien, Sondre Lerche og som feature i The Switch.

Musikken viser hennes beundring for norsk og engelsk folkemusikk, med et nytt budskap pakket inn i wurlitzer, hardingfeler og noen high pitched koringer. Musikken beveger seg fra åpne landskap som store fjell til gjemte rom med hjerteskjærende skildringer om det enkle og såre.

I bandet finner vi noen av landets fremste improvisatører og deres lydhøre tilstedeværelse i musikken er en essensiell bit av live-opplevelsen.
Christian Winther spiller elgitar, Andreas Winther spiller trommer, Erik Sollid spiller hardingfele og korer og Anna Ueland spiller synth og korer.

På «Changes Like the Weather in the Mountain» nærmer vi oss ved første ørekast landskaper fra den britiske folken på 60- og 70-tallet. Litt på samme måte som enkelte forfattere skriver en setning som liksom bare tilhører dem, er låtene til Selma French veldig egne. Forseggjorte og enkle på én gang, som seilknuter eller små fabler. Akkurat i det du som lytter innbiller deg at historien er ferdig, kan melodien eller teksten finne på å gjøre et nytt, lykkelig byks, og liksom røpe hva den egentlig
handler om.

«Noe av det beste jeg har hørt i år. Solodebuten fra Selma French er et dynamisk verk som imponerer stort.» – Eivind August Westad Stuen, Aftenposten (Terningkast 6)
«et unikt vokal- og låtskrivertalent som tidlig la seg tettere på Anne Lise Frøkedal enn Susanne Sundfør eller Thomas Dybdahl.» Tor Martin Bøe, VG (Terningkast 6)

Konserten hennes under fjorårets VillVillVest var det eneste som fikk terningkast 6 og musikkanmelder i GAFFA.NO, Geir Magne Staurland, skriver blant annet:
«Det er Selma French som er musikk-Norges best bevarte «hemmelighet» – enn så lenge. Konserten hennes i Bergen lot det ikke være noen tvil.»

«Hun vant 2022s Vill Vill Vest og gjorde det med en avsluttende, rolig sang om sin mormor»

På Gølvet er en serie akustiske/semiakustiske konserter i Kulturkirken Jakob hvor vi flytter scene, artister og instrumenter ned på kirkegulvet og lager stoloppsett helt tett innpå. Disse konserten blir helt unike og intime opplevelser hvor du kan få møte noen av landets fineste artister og musikere på helt nært hold.

Velkommen til På gølvet i Jakob!

Legg til ekstern kalender…