SKJULTE SKATTER #5: DR. MUD (SORT KANAL)

[Bilde]

Da jeg entret lokalet ble jeg ganske straks oppmerksom på musikken som var svært annerledes enn man vanligvis hører på et utested og jeg gikk bort til dj for å høre hva det var. To låter samtidig (av Sunburnt Hand Of The Man og Nurse With Wound). Ble også nysgjerrig på hvem den langhårede godt voksne karen bak cd-spillerne var, som spilte og mikset så kult. Introduserte seg som Dr. Mud.
Senere fikk jeg vite av noen andre på festen at han var en slags legende innen musikkformidling i hovedstaden, blant annet som sjef for Radio Novas flaggskip Sort Kanal («Radio Novas magasin for grensesprengende og sinnsutvidende musikk» som forresten fyller 40 år i år) siden midten av åttitallet.
Og at dj-navnet Dr. Mud slettes ikke var tilfeldig da han jobbet som forsker med faglige kompetanseområder som «ferskvannsøkologi, bunndyr i ferskvann, effekter av ulike miljøpåvirkninger som organisk forurensning, eutrofiering, forsuring og vassdragsreguleringer, bunndyr som næring for fisk, spesiell kompetanse på fåbørstemark og fjærmygg, arbeider også mye med ferskvannsfisk.»
(Kilde: Naturhistorisk museum)
En gang jeg skulle kjøpe en Family Fodder-syvtommer av ham tipset han meg om at Playing Golf With My Flesh Crawling er deres beste låt så jeg kjøpte den med og det er fortsatt noe av det rareste og fineste jeg har hørt.
Hvis du lurer på hva Harrison Ford i rollen som Indiana Jones på flyeren skal symbolisere så er det SKJULTE SKATTERS omnivalente psychic sidekick og kameleonske vert-dj L.I.T.S.W.D. (Lumi In The Sky With Diamonds) som håper at han har klart å finne skatter med tilsvarende tyngde som dem han blir servert av kveldens gjest å servere tilbake slik at både vert-dj og gjeste-dj føler at de har fått noen skikkelig bra musikktips og -opplevelser i løpet av kvelden, det er målet.
Og ja, du leste riktig, du får 2 kule djs for prisen av INGEN, så kom og chill og heng med oss og oppdag masse kul og bra musikk!
L.I.T.S.W.D. (Lumi In The Sky With Diamonds)
ID: 20
CC: Gratis
Sort Kanal er Radio Novas magasin for grensesprengende og sinnsutvidende musikk. Sort Kanal er skjæringspunktet mellom krypdyrhjernen og det guddommelige intellekt. Sort Kanal har musikken som klinger mellom atomene, og bølger igjennom det intergalaktiske rommet. Sort Kanal bringer rytmene fra de hippeste klubbene i det tredje årtusens overbefolkede og infernalske metropoler. Sort Kanal bringer rytmene fra en liten landsby i utkanten av Kalahari. Sort Kanal er lyden av natteregnet mot et blikktak i Katmandu. Sort Kanal er en nattlig sykkeltur gjennom Sibir med en forskjerm som skrangler. Sort Kanal tar lytteren med utenfor de oppgåtte stiene og inn i det hallusinatoriske, feberhete villnisset.

Legg til ekstern kalender…