Orchestra Baobab

Vest-Afrikas mest ikoniske band, Orchestra Baobab, ble opprettet i 1970, og har i dag like mye friskt blod på scenen som de har sterke røtter! Bandet består av feststemte musikere som gjør publikum klare for å danse hele kvelden – som om vi var på klubben Baobab Club i Dakar.

«Variasjon og pust! Musikk som får deg til å smile» – BBC

Orchestra Baobab har formet musikkscenen i Dakar, Senegal i flere tiår, og gjør det med sitt umiskjennelige lydbilde, som har sterk påvirkning fra cubansk musikk. Seilere tok med seg cubansk musikk til Vest-Afrika på 40-tallet og orkesteret blandet dette med de afrikanske musikksjangrene Wolof og Mandé.

«Kulthelter» – The Guardian

Albumet «Tribute to Ndiouga Dieng» fra 2017 ble omtalt som en stilfull tilbakekomst for bandet, som hadde tatt en pause. Musiker-stjernene Youssou Ndour og Ibrahim Ferrer er store fans av bandet, og begge sang på denne plata.

«Deres musikalske essens er så sterk som aldri før» – Evening Standard

Avisen Popmatters om Vinylen «Specialists in all styles» laget for 50-årsferingen av bandet: «Sterke grooves, sanselige horn og strenger – og vokalen føles som en omfavnelse. Et album som hører til de gyldne tider.»

Nok en gang vil vi fylle Cosmopolite med afrokubanske rytmer, portugisiske melodier og kongolesisk rumba!

Vi er glade for å få Vest-Afrikas mest ikoniske band tilbake – som virkelig kan å løfte taket!

DJ før konserten:

Dj Mojito skal spille før konserten. Han har mer enn 20 års erfaring med å mixe salsa og annen latino- musikk, og har i tillegg spilt afrobeats ved en rekke anledninger. Denne kvelden får du høre en god blanding av latino- og afro- rytmer.

Line up:
Zaccharia Koité – vokal og timbales
Mamadou Mountaga Koite – trommer og timbales
Moussa Sissokho – congas
Yahya Fall – rytmisk gitar
Rene Sowatche – solo gitar
Wilfrid Zinsou – Saksofon og trombone
Seydou Nourou Koite – saksofoner
Malick Sy – bass
Ndeye Korka Dieng – Singer

Legg til ekstern kalender…