Jubileumskonsert - Oslo kammerorkester 50 år

Urframføring og overraskelser, med verker av bl.a. Mozart, Vivaldi og Sjostakovitsj.

Oslo kammerorkester er et entusiastisk, lite orkester bestående av amatører og musikkpedagoger. Musikalske ledere skiftes for hvert konsertprosjekt, og orkesteret har gjennom flere år vært en prøvearena for unge, lovende musikere. Et solid kvalitetsstempel er at mange av disse, etterhvert som de har etablert seg som solide profesjonelle, ofte har gjentatt samarbeidet.

Dette gjenspeiles også i dette jubileumsprosjektet, hvor vi har fått med oss flere av musikerne vi har vært så heldige å samarbeide med tidligere. Leder er Peter Szilvay, som blant annet ble kåret til årets dirigent i 1998, og som har ledet prosjekter som inkluderer Oslo-filharmonien, Den Norske Opera og Kringkastingsorkesteret. Vi har også tatt det uvanlige skritt å inkludere profesjonelle på hver instrumentgruppe, som også vil være solister i løpet av kvelden: Sigurd Imsen (fiolin), Niels Aschehoug (fiolin), Nicolai Smith (bratsj), og Katharina Hager (cello).

Kveldens repertoar gjenspeiler også kammerorkesterets nyere historie, med spenn fra barokken (Tartini – sistnevnte Sigurd Imsens hjertebarn) til samtid (Sjostakovitsj og rykende ferskt bestillingsverk av Vigdis Johnsen). Hovedverket er Sjostakovitsj’ kammersymfoni – intet mindre.

Legg til ekstern kalender…