25. august demonstrasjon Youngstorget 16.00 Konsert Vaterlandparken 19.00

KAMP MOT OFFENTLIG RASISME OG DISKRIMINERING!

Eugene Ejike Obiora ble drept under en pågripelse på sosialkontoret i Trondheim. Ali Haji Mohamed Farah ble etterlatt livstruende skadd av politi og ambulansepersonell. De to sakene og vårt arbeid i forbindelse med dem har vist at norsk offentlighet har et alvorlig rasismeproblem. Det er ikke slik at det bare dreier seg om noen få råtne epler, det er strukturer i norsk offentlighet som skaper og opprettholder rasismen. Respekt er et nettverk av aktivister som jobber for å forandre disse strukturene. Derfor inviterer vi til demonstrasjon og konsert 25. august. Bli med du også!

Demonstrasjonen er på Youngstorget kl. 16:00 og, blant appellantene er Kohinoor (samboeren til Ali Haji Mohamed Farah), Per Hallvard Eliassen (venn av Eugene Ejike Obiora), Nosizwe Baqwa (African Student Union), Karianne Østensen (vitne fra Sofienbergparken og sjukepleier), Bertrand Besigye (forfatter og poet), Kristin Halvorsen (Sosialistisk Venstreparti) og Erling Folkvord (Partiet Rødt).

Konserten starter i Vaterlandsparken på Grønland kl. 19:00, og blant bandene som spiller er Queendom, Sofian, Appendix og Mandingo Trio. Alle artistene stiller opp gratis.

Legg til ekstern kalender…