Atomic

fra herrnilsen.no:

I mai 2006 kom Atomic med nytt kritikkerrost album”Happy New Ears”. Vg ga albumet terningkast 6 og skrev som følger: ”Den svensk-norske kvintetten Atomic er lenge blitt hyllet som det fremste skandinavisk jazz har å by på for tiden. Deres tredje utgivelse skuffer ikke, et velbalansert album med bandets særegne nåtidsblanding av postbop, frijazz og en slags cool.” For den utgivelsen vant Atomic som kjent årets spellemanspris i kategorien ”Beste jazzalbum i 2006”.

Atomicmedlemmene var i årets spellemannnsnominasjon representert i flere band i katagorien ”beste jazzalbum”. Paal Nilssen-Love var nominert med tre band( Atomic, The Thing og Ken Vendemark-Paal Nilssen-Love). Ingebrigt Flaten var nominert med to band( Atomic og The Thing) og Håvard Wiik nominert med 2 band( Atomic og Kornstad/ Wiik duoen). Med andre ord medlemmene i Atomic er blant de ledende og mest suksessrike jazzutøverne i Norge per dags dato.

I 2005 kom Atomic’s 3. utgivelse på Jazzland, Bikini Tapes – intet mindre enn en trippel-cd med live-opptak fra konsertsesongen 2004. Som de 2 foregående utgivelsene ble også denne skamrost av en samlet norsk presse, bl.a. terningkast 6 både i Dagbladet og Aftenposten. For sin 2. utgivelse Boom Boom mottok Atomic Spellemannprisen i 2004.

Bandet består av: Paal Nilssen-Love, Ingebrigt Håker Flaten, Fredrik Ljungkvist, Håvard Wiik, Magnus Broo

Legg til ekstern kalender…