Norsk Dramatikkfestival: Bedre enn sjokolade

BEDRE ENN SJOKOLADE av Kim Atle Hansen

Produsert av: DET NORSKE TEATRET. Manus er juryert anonymt og kjøpt av Norsk Dramatikkfestival.

”Bedre enn sjokolade” setter ”Du”, dvs publikum i hovedrollen i en framtidsfabulering. I en tenkt framtidig situasjon får hovedpersonen operert inn et feromon-implantat i håp om å bli mer seksuelt attraktiv og for å kunne leve i konstant ekstatisk lykketilstand.

Utdyping av forestillingens tema
I ”Bedre enn sjokolade” spiller lukt en vesentlig rolle. Denne ubekymrede tilstand blir satt på prøve i en tankelek om hva som kan komme til å hende. Kim Atle om stykket: ”Det begynte med at jeg hadde lyst å lese en roman skrevet i du-form. Noen foreslo at hvis jeg ikke fant en, måtte jeg skrive en selv. Dernest hadde jeg lyst til å skrive litterært, uten å ta hensyn til dialogpsykologi. Oppå dette la jeg min (antatt) gjennomgående tematikk – mennesket som produkt, mennesket styrt av kjemikalier, mennesket uten fri vilje. (Hvordan kan du påstå å tenke dine egne tanker når du ikke har laget din egen hjerne?)”

Kort tekst om dramatikeren
Kim Atle Hansen født 1981, bosatt i Oslo. Var med i piltotprosjektet for dramatikere 2001-2003. Han er siden utdannet ved scenekunstakademiet i Fredrikstad. Han har også skrevet manus for kortfilm.

Hvor og når urpremiere
Prøvesalen på Det Norske Teatret, 9. oktober 21.00
(Spilles også onsdag 10. oktober 18.00)

Cast
Maria Bock og Kim Falck Jørgensen

Credits
Dramaturg – Cecilia Ölvetsky
Regi – Mette Brantzeg
Scenograf – Mia Runningen.

Lengde og språk på forestilling
1 time. Dialektbasert norsk.

Norsk Dramatikkfestival er støttet av Norsk Kulturråd, Fond For Lyd og Bilde, Institusjon Fritt Ord og en ekstrabevilgning fra KKD til årets festival.

Legg til ekstern kalender…