Norsk Dramatikkfestival: En lykkens mann

EN LYKKENS MANN av Rauni Magga Lukkari

Produserende teater: NATIONALTHEATRET. Manus er juryert anonymt og kjøpt av Norsk Dramatikkfestival.

Det handler om en mann som forteller om sin mor og med det også portretterer seg selv. Gjennom et giftermål med en finsk same tar mor med seg sitt norske personnummer og flytter til finsk side av Tanaelva. Dermed blir hun to personer med to personnumre og to pass.

Utdyping av forestillingens tema:
Stykket skildrer en postkolonial tid i Norge sett fra de kolonialisertes side. Det forteller om samer som kjører slalåm mellom kulturer, sosiale og familiære nettverk, om rolleforventninger og nasjonalstatens lovverk – skildret i en særdeles humoristisk form. Rauni sier om stykket:
”I min alder har jeg forstått at livet ikke er svart/hvitt, det er mangfoldig, som en jo sier i Tanadalen. Selv om noen vil si at lykkens mann har hatt et vel dramatisk liv, kanskje til og med djevelsk, har han selv positive opplevelser, uansett situasjon. Slik kan et liv også leves. Man godtar at det er mangfoldig. De som vil analysere alt har jo også rett til det.”

Kort tekst om dramatiker:
Rauni Magga Lukkari, f.1943, lyriker og dramatiker, er bosatt i Tromsø. Hun har utgitt diktsamlinger og prosatekster. Rauni ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris med Mørk Dagbok i 1987.

Hvor og når urpremiere:
Nationaltheatret 29.9 kl. 20.30
(Spilles under Samtidsfestivalen 11. okt klokken 18.00 og 12. okt klokken 18.00 på Prøvesalen DNT)

Credits:
Cast: Nils Ole Oftebro, Inga-Maarit Gaup-Juuso
Regi: Piotr Cholodzinski.
Scenografi: Dagny Drage Kleiva
Oversettelse fra samisk- Johannes Lukkari

Norsk Dramatikkfestival er støttet  av Norsk Kulturråd, Fond For Lyd og Bilde, Institusjonen Fritt Ord og en ekstrabevilgning fra KKD til årets festival.

Legg til ekstern kalender…