Norsk Dramatikkfestival: Fremmed kvinne

FREMMED KVINNE av Thomas Bye

Produserende teater: TEATER IBSEN OG HAUGESUND TEATER. Manus er juryert anonymt og kjøpt av Norsk Dramatikkfestival.

En mann oppdager en fremmed kvinne i leiligheten sin. Han tør ikke låse seg inn, men kaster seg på en trikk og utsettes for eller oppsøker en rekke situasjoner og hendelser. Han ønsker å starte et helt nytt liv, med en ny identitet.

Utdyping av forestillingens tema:
Fortelleren/mannens outsiderblikk belyser våre moderne liv og skaper et pussig og alvorsfylt perspektiv. Forfatteren sier:
”Utgangspunktet var at jeg selv var på vei hjem en dag, da jeg plutselig var nærmest helt sikker på å ha sett en fremmed kvinne inne i leiligheten min. (Det viste seg å være søsteren til den jeg delte leilighet med). Jeg tenkte: Hva om jeg nå i stedet for å gå inn, bare gikk videre – ut i det store intet…
Utgangspunktet mitt var at hovedpersonen valgte nettopp dette. Videre forsøkte jeg å skrive uten noen anelse om hva som skulle skje rundt neste sving. Teksten er altså et resultat av en slags
tekstimprovisasjon, der noe av oppgaven min har vært å tørre å skrive videre uten å ha kontroll.”

Kort tekst om dramatikeren:
Thomas Bye, 24 år er skuespiller utdannet ved KHIO- skuespillerlinjen. Han bor i Skien og er ansatt ved Teater Ibsen. Fremmed kvinne er hans debut som dramatiker.

Hvor og når urpremiere:
Prøvesalen på DNT 11.10. kl. 18.00
(spilles også 12.10 kl 18.00)

Cast:
Jan Ø. Wiik.

Credits:
Regi – Linn Meyer Kongshavn

Lengde og språk på forestilling
Ca. 35-40 min, Norsk

Norsk Dramatikkfestival er støttet av Norsk Kulturråd, Fond For Lyd og bilde, Institusjonen Fritt Ord og en ekstrabevilgning fra KKD til årets festival.

Legg til ekstern kalender…