En kveld på Parkteatret med NRK Standpunkt og Oslo Dokumentarkino

film: I am a Man – Black Masculinity in America

debatt: Mannsrollen

dørene åpner kl. 1930, filmvisning starter kl. 20 med påfølgende livesending

CC: 50,-

Oslo Dokumentarkino viser en aktuell dokumentarfilm, med påfølgende livesending av NRK Standpunkt.

Film: I am a Man – Black Masculinity in America
(Byron Hunt, USA 1998, 60 min, tekstet på engelsk)

Er synet på mannsrollen blant svarte menn i USA relevant for mannsrolledebatten her i Norge? Kanskje er det ikke så stor forskjell på mannens identitetsbehov i Norge eller andre steder i verden når det kommer til stykket? Uansett mener vi at det er interessant å høre hvordan andre diskuterer mannsrollen og hvilke insentiver de har for å holde denne debatten gående, som et innspill og bakteppe til vår egen debatt.

Debatt: Mannsrollen
I dag kom nyheten om at unge gutter sliter på skolen (Karakter-gapet mellom gutter og jenter på ungdoms-trinnet har blitt dobbelt så stort de siste ti åra.)
Mange menn sliter etter skilsmisse og barnefordelingssaker. Og unge homofile menn ligger på selvmordstoppen. Er mannen den store taperen på alle fronter? Trenger vi et Mannspanel?

Standpunkt er Norges største debattprogram. Dit kommer statsministre, næringslivstopper, kjendiser og vanlige mennesker som er direkte berørt for å diskutere ukas viktigste sak. I høst kommer de også til å bevege seg ut av sitt flunkende nye studio for å møte publikum, og sende debatter live fra Parkteatret.

Vel møtt!

Legg til ekstern kalender…