Avlyst
Jeg er ikke slik / Bedre enn sjokolade

I samarbeid med Norsk Dramatikkfestival og Den Nationale Scene kan du i haust sjå to nyskrivne stykke på ein og same kveld.

Jeg er ikke slik


“Jeg er ikke slik” av Ellisiv Lindkvist, fortel historia om Lene og hennar to alter ego, Line og Lone som aldri gir hennes sjel fred. Som dramatikar er Lene mislykka, fordi ho ikkje har fått oppført noko. Som kvinne er hun kjærlighetshungrig jaktende på drømmemannen, Diplomaten, som hun aldri får. Hennes egenskaper som intellektuell, som dramatiker, som kjenner av samtidslitteratur etterspørres ikke. Hennes følelse av å være fortapt forsterkes av de to følgesvennene, men de representerer også et opprør mot kravet om tilpasningsdyktighet og fleksibilitet.
Med svart humor i beste Almodovar og Jelinek-stil treff vi kvinner som gjer opprør mot kravet om å vere vellukka.

Britt Langlie speler rolla som Lene, Elisabeth Sand speler Lone og Anna Bache-Wiig finn vi i rolla som Line. Regien er ved Morten Borgersen og kostymedesign/scenografi er ved Mia Runningen.

Bedre enn sjokolade


“Bedre enn sjokolade” er skriven av Kim Atle Hansen. Han spør kva som skjer når teknologien har hjelpt mennesket til auka sjølvkjensle og seksuell utstråling, og når jakta på eiga ekstatisk lykke blir det einaste målet i livet. I stykket speler lukt ei vesentleg rolle. Denne ubekymra tilstanden blir sett på prøve i ein tankeleik om hva som kan kome til å hende. Dramatikaren sjølv seier om stykket: ”Det begynte med at jeg hadde lyst å lese en roman skrevet i du-form. Noen foreslo at hvis jeg ikke fant en, måtte jeg skrive en selv. Dernest hadde jeg lyst til å skrive litterært, uten å ta hensyn til dialogpsykologi. Oppå dette la jeg min (antatt) gjennomgående tematikk – mennesket som produkt, mennesket styrt av kjemikalier, mennesket uten fri vilje. (Hvordan kan du påstå å tenke dine egne tanker når du ikke har laget din egen hjerne?)”

I rollene finn vi Maria Bock og Kim S. Falck-Jørgensen, regien er ved Mette Brantzeg og kostymedesign/scenografi er ved Mia Runningen.

Les kritikken i Aftenposten

Legg til ekstern kalender…