KREML À LA CARTE

Kreml Kammerorkester med solister

DU BESTEMMER PROGRAMMET!

Hvem snakket om passiv konsumering av musikk? Det vil i hvert fall ikke skje når Kreml Kammerorkester fra Moskva legger ut på turné for Rikskonsertene med to av Norges beste, unge musikere som solister. For da er det du, kjære publikummer, som bestemmer programmet! På forhånd skal folkets favorittstykke stemmes fram på www.rikskonsertene.no/kremlkammerorkester. Valget vil stå mellom fem av de vakreste og mest populære stykkene for strykeorkester. Resten skal det stemmes over i salen. På nettsiden vil det være informasjon om de ulike valgene orkesteret tilbyr, og du kan høre utdrag fra stykkene. Smakebiter og informasjon får du også på en ”Preplay” en halv time før konserten.

Kreml Kammerorkester er rett og slett et fantastisk orkester! Både fordi det spiller utrolig bra og fordi det kommer med et imponerende repertoar av klassiske stykker som publikum kan velge fra. I tillegg til konsertserier i Moskva, turnerer de verden over, særlig i USA. De kan by på stor virtuositet og en varm og sjenerøs klang, og særmerker seg dessuten ved kreativitet og lydhørhet overfor de behov og ønsker arrangører og publikum måtte ha. To fremragende, unge norske musikere skal være solister med orkesteret. INTRO-musikeren Kristian Lindberg er en av våre aller fremste unge pianister, og den enda yngre trompeteren Tine Thing Helseth gjør en kometaktig karriere om dagen.

Denne Rikskonsertturneen er en videreutvikling av orkesterets VOTE!-konsept, som de har gjennomført både i Moskva og USA, og er et ledd i Rikskonsertenes arbeid for å utvikle og fornye formidlingen av klassisk musikk.

Du trodde kanskje du var ferdig med din borgerplikt den 10. september, men valgene Kreml Kammerorkester gir deg er også viktige. Bach eller Barber. Mozart eller Stravinskij. Beethoven eller Schönberg. Kanskje dette faktisk blir høstens store valgthriller!

Legg til ekstern kalender…