Ras Nas på Belleville, Oslo. Oslo World Music Festival

Ras Nas med bandet inntar Belleville i Oslo lør. 03. november i forbindelse med Oslo World Music Festival. Konserten er også slippefest for Ras Nas’ nye og etterlengtede album, som har fått tittelen Dar Es Salaam. Hele 24 musikere fra ni ulike land har bidratt på plata, blant annet Uriel Seri, Rolf Erik Nystrøm og Knut Reiersrud, og flere av dem finner du på scenen denne kvelden.

Helt siden 1940-tallet har kongolesisk rumba vært en hit i Øst-Afrika. Sjangeren kalles gjerne “soukous”, av det franske ordet “secouer” – “å riste”. En som vet å riste deg ut på dansegulvet og fram mot scenen, er musikeren og poeten Ras Nas aka Nasibu Mwanukuzi fra Tanzania. Han kom til Norge i 1985, med kofferten full av nettopp soukous, i tillegg til reggae og dub poesi. Snart var han i gang under navnet Ras Nas, og siden har han fått det norske musikklivet til å vibrere som en sprek sentrifuge.

Våren 2007 holdt Ras Nas en radiokonsert i NRK, etter at han hadde vært “Ukens artist” i P2. Den erfarne musikkmedarbeideren Arne Berg sa det slik etterpå: “Sjelden har publikum i ærverdige Studio 19 ristet løs så grundig, og knapt har vi sett så svette og smilende mennesker forlate huset noen gang…”

Belleville, Mariboesgate 2B, Oslo
Dørene åpner: 19:00
Konsertstart (ca): 20:00

Billettpris: 200,-

Mer info:
www.rasnas.kongoi.com

Legg til ekstern kalender…