Framtida i norsk jazz

Søndag 28. og mandag 29. oktober inviterer Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter til konserter med duggfrisk, ung jazz på Nasjonal jazzscene ”Belleville” i Oslo og på Kristiansand jazzklubb/Kick. Her møter du tre nye navn i den norske jazzfamilien; Vandt Kande, Pelbo og Kim Erik Pedersen kvartett.

Vandt Kande er også kjent som vinnerne av Norsk tippings drømmestipend under årets UKM – da under navnet Dm7b5. De fire unge håpefulle kommer fra Sørlandet og dalstroka innafor, og befinner seg til daglig på musikklinja på Vågsbygd vgs. Nå kommer de for første gang til en scene i Oslo.
Trygve Rypestøl (sax) / Kristian Woxsmyhr (piano) / Espen Grundetjern (bass) / Vegard Lauvdal (trommer)

Pelbo spiller egenkomponerte låter med utgangspunkt i den amerikanske poeten Robert Creeley sine tekster. Det ambisiøse prosjektet frontes av vokalist Ine Kristine Hoem med Kristoffer Lo på tuba og Trond Bersu bak trommesettet. Trioen studerer sammen på jazzlinja i Trondheim der de leter etter støy, lyd og skjøre melodier i frie passasjer og improvisert kaos.
Ine Kristine Hoem (vokal/fx) / Kristoffer Lo (tuba) / Trond Bersu (trommer)

Kim Erik Pedersen samlet noen av sine medstudenter på Norges musikkhøgskole for å øve og spille sammen. Det var ikke så dumt. Nå har det blitt en skikkelig kvartett av det, og sammen prøver bandet å skape en helhet av et sammensatt låtmateriale kokt sammen i bandlederens hode. Bandet debuterer på livescenen under Framtida i norsk jazz, og kan love både dur og moll i et sett fri for konvensjonell sjangerinndeling og standard jazzetikette.
Kim Erik Pedersen (sax) / Lars Andreas Aspesæter (piano) / Lars-Egil Hammersbøl (bass) / Tore T. Sandbakken (trommer)

Hvert band spiller 30 minutter og innimellom musikken vil Bendik Giske prate, underholde og informere på sedvanlig godlynt og sjarmerende vis. Framtida i norsk jazz er en perfekt sen ettermiddagsaktivitet en søndags kveld i hovedstaden – du er hjemme i god tid til kveldsmaten. Eller som oppvarming enten du har tenkt deg på Marcus Miller på Cosmopolite eller Atomic på Herr Nilsen.
Er du ikke i Oslo på søndag kan du oppleve herligheten i Kristiansand mandag kl 20.

Legg til ekstern kalender…