Nøtteknekkeren

NØTTEKNEKKEREN av Steen Koerner etter Hoffmanns eventyr

Den klassiske ballettforestillingen Nøtteknekkeren – som hver jul fyller Operaen til randen – har her fått en ny, moderne og ungdommelig drakt.

Med bakgrunn i E. T. A Hoffmanns eventyr Nøtteknekkeren og musekongen (1816), som Peter Tsjaikovskij i 1890 fikk i oppdrag å komponere en ballett over, har den danske breakdance-koreografen STEEN KOERNER (autodidakt danser, iscenesetter og koreograf,) skapt et fyrverkeri av en oppsetning.

Han har aktualisert historien om Klara og lagt den til vår egen tid, blandet klassisk dans, hiphop, electric boogie og skating og latt en vaskeekte juleengel fortelle historien om kampen mellom det gode og det onde som foregår både i virkelighetens og i fantasiens verden. Som i alle klassiske eventyr ender det godt.

Koerners versjon av Nøtteknekkeren (urpremiere i 2003) har vært oppført i København fire år på rad, med stor suksess.

Musikken er ved YO AKIM HJEJLE (hovedkomponist), THOMAS KOPPEL (fra Savage Rose), JEPPE KAAS og NICO DE FROST.

I vår oppsetning står Koerner fortsatt til rors som regissør og koreograf, men har nå fått med seg de fremste norske krefter innen hiphop, breakdance og skating: bl. a. ADIL ”BEYOND” (vinner av Dansefeber 2006), KATRINE BØLSTAD (danser og koreograf, bl.a. kritikerroste Elektriske fugler, leder av Katrine Bølstad Kompani) og ADIL DYANI (proff skater med flere verdensmestertitler bak seg).

Kombiner disse og andre dansere med Oslo Nyes skuespillerensemble, sett det hele inn i en rå skateboardscenografi og du får en eksplosiv, akrobatisk JULEEKSTRAVAGANZA du aldri har sett maken til!

Legg til ekstern kalender…