JAZZLAND SESSIONS

LIVE MARIA – TORUN ERIKSEN – HÅVARD WIIK TRIO -
BEADY BELLE – EIVIND AARSET – HÅKON KORNSTAD

Belleville, Torsdag 29. & fredag 30. november 2007

Jazzland er en av de viktigste jazzlabelene i Europa og like før adventstiden setter inn fyller de Belleville til randen med noen av våre fremste musikere og artister.
_

Torsdag 29. november kl. 20:00
På scenen den første av to kvelder står to av de mest spennende vokalistene vi har og en fantastisk pianotrio.

HÅVARD WIIK TRIO
HÅVARD WIIK – OLE MORTEN VÅGAN – HÅKON MJÅSET JOHANSEN
Med den bejublede soloplata ‘Palinode’ fremdeles aktuell, var en av våre absolutte favorittpianister aktuelle med sin andre utgivelse på eget navn i år. ‘The Arcades Projects’ er Håvard Wiik Trios andre album, og har blitt tatt i mot av et enstemmig jublende kor av presse og publikum. Håvard Wiik Trio er en oppvisning i kollektiv improvisasjon og imponerende musikalsk dialog. Som Roald Helgheim skrev i sin omtale: ‘Minst ein kjend jazzpianist har spela inn plater under vimpelen «The Art of the Trio». Den nye Håvard Wiik Trio sprengjer grensene for den kunsten.’

TORUN ERIKSEN
BUGGE WESSELTOFT – FRØYDIS GRORUD – KJETIL DALLAND – ANDREAS BYE
Med sine to utgivelser på Jazzland er Torun Eriksen en av våre mest spennende vokalister. En veldig bra stemme, med sterk personlighet og en formidlingsevne av de sjeldne. Musikken ligger i grenselandet mellom jazz, soul og country, og. utrykket er minimalistisk og åpent, soundet er nært men fyldig. Kjetil Dallands underfundige basslinjer danner det rytmiske og harmoniske fundament, og toppes med sofistikert og eksperimenterende instrumentering, – variert, uforutsigbart og lekent. Torun Eriksen skriver strålende låter, og har sjel og nærvær i stemmen som bergtar publikum, – perfekt for en høstkveld på Belleville.

LIVE MARIA
MARIA KANNEGAARD – MATTIS KLEPPEN – THOMAS STRØNEN
Live Maria Roggen er en av våre mest respekterte jazzvokalister, tekstforfattere og låtskrivere. Etter mange år i mange ulike ensembler var hun i vinter aktuell med solodebuten, ‘Circuit Songs’ på Jazzland og i februar holdt hun release-konsert for et fullsatt Belleville. Med sitt eget Liveband i ryggen har hun endelig fri til å dyrke sitt helt egne univers med særegne låter og spennende harmonier. Et kjærkomment gjenhør.

Fredag 30. november kl. 20:00
Den siste av to strålende konsertkvelder inkluderer 2 årsaktuelle artister med Eivind Aarseth og Håkon Kornstad pluss en stor begivenhet når Beady Belle presenterer nytt materiale.

BEADY BELLE
BEATE SLETTEVOLD LECH – MARIUS REKSJØ – ERIK HOLM
Beady Belle var sist aktuelle med albumet ‘Closer’ i 2005. Siden den gang har de turnert store deler av verden parallelt med arbeid med nytt materiale. Når neste album foreligger er ikke klart, men på Belleville får publikum smakebiter av det nye kombinert med et utvalg av de mange gode låtene fra de tre foregående. Beady Belles musikk befinner seg i spennet mellom det enkle og komplekse, det elektroniske og akustiske, det groovy og svevende, det programmerte og spilte, og det improviserte og komponerte, og fremdeles med elementer fra jazz, soul, ambient, elektronika og funk. Beady Belles musikalske univers og spesielle sound har utviklet seg naturlig fra album til album, og samtidig som utrykket har blitt mer og mer definert har de også hatt retning mot et røffere og særere lydbilde. Under Jazzland Session på Belleville er Beady Belle endelig tilbake på scenen.

EIVIND AARSET ‘Sonic Codex’
EIVIND AARSET – AUDUN ERLIEN – WETLE HOLTE
Eivind Aarset slapp sitt fjerde soloalbum på Belleville i september og holdt en strålende release-konsert på Belleville. Aarset har i en årrekke vært en av våre viktigste og mest nyskapende gitarister. Han var fast sideman for de fleste store norske popartistene på tidlig 90-tall før han dro til Bugges Jazzland. Her har Aarset vært sentral medmusiker for Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær, men også etablert seg selv som soloartist. Med høstens glimrende ‘Sonic Codex’ har det blitt fire album siden debuten ‘Electronique Noir ’ (1998). Sammen med sine faste medmusikere, Wetle Holte og Audun Erlien har Aarseth redefinert jazzgitaren, i en miks hvor avkjølt melankoli ala Boards of Canada, møter råskapen fra Miles’ Bitches Brew, psykedeliaen fra Pink Floyds Ummagumma, ECM-estitikk og Brian Enos trancehypnoser.

HÅKON KORNSTAD [solo]
Håkon Kornstad har de siste årene etablert seg som en av våre fremste saksofonister i ensembler som Wibutee, Jazzland Community, Kornstad Trio og Kornstad/Wiik. Før sommeren kom den strålende solodebuten ‘Single Engine’ og siden slippet har Kornstad overbevist både publikum og presse gang på gang fra scenen.

- -
JAZZLAND SESSIONS
Torsdag 29. & fredag 30. november 2007
Belleville, Maribosgt 2b – Oslo
Bill. kr. 200 | Medlem/Studentpris kr. 150 (Pr. kveld)

Legg til ekstern kalender…