HAMLET - 50/50 Film & teater

Østfold teater viser i dag frem vår største satsing noensinne, Hamlet av William Shakespeare. Hamlet er en grøsser, en krimhistorie og en såpe men også historiens største drama.

Denne Hamlet versjonen er kraftig bearbeidet og det brukes både film, musikk og moderne kommunikasjonsteknologi i forstillingen. Handlingen er lagt til 2070-tallet, en nær og skremmende framtid. Forestillingen har to regissører. Anders Nilsson med ansvar for det sceniske og Bjørn Fast Nagell (Lange Flate Ballær mm) med ansvar for det filmiske.

Hamlet handler om den danske kronprinsen Hamlet som blir fratatt både trone og far av sin onkel Kladio. Han har myrdet fadern og gift seg med dronningen, noe som Hamlet skjønner etterhvert. Danmark er i krig med Norge og situasjonen krever enig front mor fienden men Hamlet blir pålagt å hevnes av sin fars gjenferd. Det er dette som driver den spennende historien fremover. Helt fram til den grusomme slutten.

Hamlet spilles av Thomas Magnus, Ofelia, han kjæreste av Cecilie Jørstad. Laertes, hennes bror spilles av Jesper Malm, Kung Kladio spilles av svenske Michael Norlind. Dronningen og Polonius, Ofelias far, spilles av teatrets egne Ida M Frederiksen og Gudmund Groven.

Se bilder fra forestillingen her

Med:
Thomas Magnus, Cecilie Jørstad,
Jesper Malm, Michael Norlind,
Ida M. Frederiksen, Gudmund Groven

Regi:
Anders Nilsson

Filmregi:
Bjørn Fast Nagell

Scenografi og musikk:
Øystein Hansen

Filmscenografi:
Ida M. Frederiksen

Kostymer:
Katja Frederiksen

Produsent:
Gry K. Thorstensen / Kjetil Bjørke

Legg til ekstern kalender…