Paneldebatt om internasjonaliseringen av norsk kunst

«Norsk kunst i en global sammenheng – om internasjonaliseringen av norsk kunst»
Paneldebatt i anledning utstillingen «LIGHTS ON – norsk samtidskunst»

Panel:
Knut Åsdam – kunstner
Power Ekroth – kurator og kritiker
Anne Szefer Karlsen – kunstner og kurator
Øystein Aasan – kunstner

Moderator: Hanne Beate Ueland, kurator ved Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst.

Fra pressemeldingen:
Som en del av utstillingen ’LIGHTS ON – norsk samtidskunst’ arrangerer vi foredrag og paneldiskusjoner i vårt nye seminarrom ’Hjørnerommet’. Torsdag 24. januar vil vi debattere den mye omtalte internasjonaliseringen av norsk kunst.

I løpet av de siste 10 årene har vi vært vitne til en stadig økende globalisering av samtidskunsten. Kunstnere over hele verden deler problemstillinger som, om de ikke er felles, i det minste har stor likhet, hva angår forholdet til innhold, form og kunstnerisk språk.
I hvilken grad er norsk kunst en del av et større internasjonalt kunstmiljø? Hvilke faktorer er viktige for en slik utvikling? Hvilken betydning får en økt internasjonalisering for norsk kunstliv?

Til å diskutere disse temaene har vi invitert Knut Åsdam, norsk kunstner som etablerte seg internasjonalt på 1990-tallet, Power Ekroth, kurator og kritiker som skriver for de mest profilerte internasjonale kunstmagasinene som artforum.com, Flash Art og Frieze, Øystein Aasan, norsk kunstner bosatt i Berlin og Anne Szefer Karlsen, kunstner og kurator med lokal og internasjonal forankring.

Legg til ekstern kalender…