Astrup Fearnley Museet

Privateid samtidskunstmuseum i Oslo.

Astrup Fearnley Museet åpnet 9. oktober 1993. Museet har i løpet av denne perioden befestet seg som en viktig institusjon for presentasjon av samtidskunst gjennom prestisjefylte utstillinger, samtidig som museet disponerer en stor samling norsk og internasjonal samtidskunst. Museet gjenåpnet i 2012 på Tjuvholmen i nytt bygg tegnet av den italienske arkitekten Renzo Piano.


Dette har skjedd på Astrup Fearnley Museet…

Torsdag 12. mars 2020

Torsdag 27. februar 2020

Torsdag 20. februar 2020

Torsdag 13. februar 2020

Fredag 31. januar 2020

 • 12:00 Alpha Crucis – Afrikansk samtidskunst, Astrup Fearnley Museet

  Alpha Crucis – Afrikansk samtidskunst utgjør siste kapittel i utstillingsserien som Gunnar B. Kvaran lanserte i 2005 for å utforske kunstscenen i forskjellige land og på forskjellige kontinenter. De øvrige utstillingene har tatt for seg USA, Brasil, India, Kina og Europa før turen nå har kommet til Afrika.

Torsdag 28. november 2019

 • 17:30 Torsdagsforedrag: Punk, pop og Damien Hirst, Astrup Fearnley Museet

  Young British Artists, med Damien Hirst i spissen, fikk en enorm medieoppmerksomhet og nærmest popstjernestatus på 80- og 90-tallet. Med dette som omdreiningspunkt vil kunsthistoriker Erik Nilsen ta for seg samspillet mellom popkultur og britisk kunst fra begynnelsen av 60-tallet frem til 90-tallet.

Torsdag 14. november 2019

 • 17:30 Torsdagsforedrag: Mona Hatoums poetiske og politiske kunstnerskap, Astrup Fearnley Museet

  Gjennom arbeider, som spenner fra tidlige performancer, foto og videoverk til skulpturer og installasjoner, berører Mona Hatoum temaer som vold og undertrykkelse, kroppens utsatthet og motstandsdyktighet, og en verden i vedvarende uro og konflikt. Med referanser til både minimalisme, surrealisme og arte povera, har hun skapt et særegent vakkert og urovekkende kunstnerisk univers. Kunstner og formidler Johanna Zwaig vil gi en introduksjon til Mona Hatoums svært aktuelle kunstnerskap.

Torsdag 7. november 2019

 • 17:30 Torsdagsforedrag: Tracey Emins kunstnerskap, Astrup Fearnley Museet

  Den britiske kunstneren Tracey Emin er kjent for å skape kontroverser gjennom å bruke materiale fra eget liv som utgangspunkt for sine verk. Hun jobber i en rekke medier som maleri, tegning, video, installasjon, foto, skulptur og tekstil. Iris Theres Korsnes er utdannet kunsthistoriker fra Universitetet i Oslo, i tillegg til at hun er kunstner og student ved Kunsthøgskolen i Oslo. I dette foredraget vil hun sette fokus på Emins tekstlige billedtepper sett fra en kjønnsperformativ biografisme.

Torsdag 31. oktober 2019

 • 17:30 Torsdagsforedrag: Britisk popkultur, Beatles og kunst, Astrup Fearnley Museet

  Når The Beatles slipper sin legendariske plate Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band i 1967 er coveret laget av popkunstneren Peter Blake og albumet regnes som det første konseptalbumet. 1967 er også det året da Gilbert og George møtes og starter sitt samarbeid. Linda Engebråten er master i musikkvitenskap og tidligere leder av Beatles-klubben i Norge. I dette foredraget vil hun tegne opp et bilde av hva som preget britisk kultur på slutten av 1960-tallet.

Torsdag 17. oktober 2019

 • 19:00 ART NIGHT, Astrup Fearnley Museet

  Velkommen til høstens Art Night med gratis miniomvisninger i de aktuelle utstillingene GILBERT & GEORGE THE GREAT EXHIBITION og Astrup Fearnley Samlingen, Art Night Conversation med Charlotte Bik Bandlien og Erlend Hammer, minikonsert med Emelie Hollow og rabatter på medlemskap i vår kunstklubb.

Torsdag 10. oktober 2019

 • 17:00 Boklansering og kunstnersamtale med Henrik Placht, Astrup Fearnley Museet

  Velkommen til kunstnersamtale med Henrik Placht i forbindelse med lanseringen av hans bok Paintings and Bridgebuilding: Travels from 2002–2019. Boken spenner fra tidlig 2000-tall med hans engasjement i brobygging mellom Israel og Palestina og etableringen av det første palestinske kunstakademiet i Ramallah til hans senere engasjement i miljøspørsmål og hvordan han uttrykker dette gjennom abstrakt kunstnerisk språk.

Torsdag 3. oktober 2019

Fredag 13. september 2019

Lørdag 7. september 2019

Torsdag 29. august 2019

 • 17:30 Torsdagsforedrag: Anselm Kiefers kunstnerskap, Astrup Fearnley Museet

  I forbindelse med den aktuelle utstillingen Anselm Kiefer – Bøker og tresnitt inviterer vi til foredrag med Johanna Zwaig. Hun er mangeårig omviser på Astrup Fearnley Museet og vil i foredraget gi en grunnleggende innsikt og innføring i Kiefers kunstnerskap.

Torsdag 20. juni 2019

Torsdag 30. mai 2019

 • 12:00 Anselm Kiefer – Bøker og tresnitt, Astrup Fearnley Museet

  Anselm Kiefer ønsket opprinnelig å bli poet, men som vi vet var det visuell kunstner han ble. Ordet og litteraturen har likevel alltid spilt en viktig rolle for ham og dette kommer godt frem i verkene hans. Utstillingen Anselm Kiefer – Bøker og tresnitt retter oppmerksomheten mot forbindelsen mellom Kiefers kunst og litteraturen generelt, en dialog som befinner seg i ulike verk fra ulike epoker i form av malerier, skulpturer, tresnitt og artist books.

 • 12:00 Private Passion – Nye verk i Astrup Fearnley Samlingen, Astrup Fearnley Museet

  I perioden fra 2012, da Astrup Fearnley Museet flyttet til Tjuvholmen, og frem til i dag har det blitt kjøpt inn et stort og variert utvalg av norske og internasjonale kunstverk til samlingen. Denne utstillingen vil sette fokus på nyinnkjøpene og vise verk av så vel unge kunstnere som av etablerte og internasjonalt kjente kunstene.