Astrup Fearnley Museet

Privateid samtidskunstmuseum i Oslo.

Astrup Fearnley Museet åpnet 9. oktober 1993. Museet har i løpet av denne perioden befestet seg som en viktig institusjon for presentasjon av samtidskunst gjennom prestisjefylte utstillinger, samtidig som museet disponerer en stor samling norsk og internasjonal samtidskunst. Museet gjenåpnet i 2012 på Tjuvholmen i nytt bygg tegnet av den italienske arkitekten Renzo Piano.


Dette har skjedd på Astrup Fearnley Museet…

Torsdag 17. oktober

 • 19:00 ART NIGHT, Astrup Fearnley Museet

  Velkommen til høstens Art Night med gratis miniomvisninger i de aktuelle utstillingene GILBERT & GEORGE THE GREAT EXHIBITION og Astrup Fearnley Samlingen, Art Night Conversation med Charlotte Bik Bandlien og Erlend Hammer, minikonsert med Emelie Hollow og rabatter på medlemskap i vår kunstklubb.

Torsdag 10. oktober

 • 17:00 Boklansering og kunstnersamtale med Henrik Placht, Astrup Fearnley Museet

  Velkommen til kunstnersamtale med Henrik Placht i forbindelse med lanseringen av hans bok Paintings and Bridgebuilding: Travels from 2002–2019. Boken spenner fra tidlig 2000-tall med hans engasjement i brobygging mellom Israel og Palestina og etableringen av det første palestinske kunstakademiet i Ramallah til hans senere engasjement i miljøspørsmål og hvordan han uttrykker dette gjennom abstrakt kunstnerisk språk.

Torsdag 3. oktober

Fredag 13. september

Lørdag 7. september

Torsdag 29. august

 • 17:30 Torsdagsforedrag: Anselm Kiefers kunstnerskap, Astrup Fearnley Museet

  I forbindelse med den aktuelle utstillingen Anselm Kiefer – Bøker og tresnitt inviterer vi til foredrag med Johanna Zwaig. Hun er mangeårig omviser på Astrup Fearnley Museet og vil i foredraget gi en grunnleggende innsikt og innføring i Kiefers kunstnerskap.

Torsdag 20. juni

Torsdag 30. mai

 • 12:00 Private Passion – Nye verk i Astrup Fearnley Samlingen, Astrup Fearnley Museet

  I perioden fra 2012, da Astrup Fearnley Museet flyttet til Tjuvholmen, og frem til i dag har det blitt kjøpt inn et stort og variert utvalg av norske og internasjonale kunstverk til samlingen. Denne utstillingen vil sette fokus på nyinnkjøpene og vise verk av så vel unge kunstnere som av etablerte og internasjonalt kjente kunstene.

 • 12:00 Anselm Kiefer – Bøker og tresnitt, Astrup Fearnley Museet

  Anselm Kiefer ønsket opprinnelig å bli poet, men som vi vet var det visuell kunstner han ble. Ordet og litteraturen har likevel alltid spilt en viktig rolle for ham og dette kommer godt frem i verkene hans. Utstillingen Anselm Kiefer – Bøker og tresnitt retter oppmerksomheten mot forbindelsen mellom Kiefers kunst og litteraturen generelt, en dialog som befinner seg i ulike verk fra ulike epoker i form av malerier, skulpturer, tresnitt og artist books.

Fredag 3. mai

 • 12:00 Olav Christopher Jenssen – Verk fra Astrup Fearnley Samlingen, Astrup Fearnley Museet

  Helt fra begynnelsen av 1980-tallet har Olav Christopher Jenssen utviklet et abstrakt ekspresjonistisk formspråk der han systematisk har forsket på formelle muligheter og fargeuttrykk. Jenssen er en sentral kunstner i Astrup Fearnley Samlingen. Samlingen inneholder et stort antall av hans verk fra ulike tidsepoker som på en god måte viser hans kunstneriske reise.

Torsdag 11. april

Søndag 31. mars

Fredag 29. mars

Torsdag 28. mars

Søndag 24. mars

Lørdag 23. mars

Fredag 22. mars

Torsdag 21. mars

Søndag 17. mars