Astrup Fearnley Museet

Privateid samtidskunstmuseum i Oslo.

Astrup Fearnley Museet åpnet 9. oktober 1993. Museet har i løpet av denne perioden befestet seg som en viktig institusjon for presentasjon av samtidskunst gjennom prestisjefylte utstillinger, samtidig som museet disponerer en stor samling norsk og internasjonal samtidskunst. Museet gjenåpnet i 2012 på Tjuvholmen i nytt bygg tegnet av den italienske arkitekten Renzo Piano.


Dette skjer på Astrup Fearnley Museet…

I dag

 • 12:00 Matias Faldbakken – Effects of Good Government in the Pit, Astrup Fearnley Museet

  Astrup Fearnley Museet har gleden av å presentere en soloutstilling med den norske kunstneren Matias Faldbakken. Faldbakken er den av norske samtidskunstnere som har fått mest oppmerksomhet og kritisk anerkjennelse på den internasjonale kunstscenen de siste årene. Som billedkunstner og forfatter refererer han til både modernismens og samtidskunstens historie, men også litteraturen, i sitt arbeid. Utstillingen Effects of Good Government in the Pit vil presentere Faldbakkens arbeider og beskjeftigelser det siste tiåret.

Torsdag 12. oktober

 • 19:00 ART NIGHT x Matias Faldbakken, Astrup Fearnley Museet

  KVELDSÅPEN UTSTILLING – DRINKER – DJ. Opplev utstillingen Matias Faldbakken – Effects of Good Government in the Pit på kveldstid, med cocktails fra Vingen Bar og musikk fra kveldens DJ.

Dette har skjedd på Astrup Fearnley Museet…

Fredag 15. september

 • 17:00 Oslo Kulturnatt på Astrup Fearnley Museet, Astrup Fearnley Museet

  Gratis adgang til museet fra kl. 17.00 til 21.00 på Oslo Kulturnatt! Oslo kulturnatt er Norges største éndagsfestival der Kulturetaten i Oslo kommune og Oslos kulturliv ønsker velkommen til å oppleve byens kulturtilbud gratis. Astrup Fearnley Museet holder kunstprat og miniforedrag, og deler ut gratis Art Bag til alle besøkende.

Torsdag 14. september

 • 18:00 Torsdagsforedrag. Gutten Norge glemte, Astrup Fearnley Museet

  Ingen visste at unggutten Tryggve Sagen var en av Norges fremste kunstsamlere og blant annet sørget for at Nasjonalgalleriet for første gang fikk viktige kunstnere som Cezanne i sin samling. Sagen har vært fullstendig glemt og ingen har tidligere fortalt hans historie. Basert på sin nye bok vil Børre Haugstad holde et foredrag om dramaet om Sagen.

Søndag 3. september

Lørdag 2. september

Fredag 1. september

Torsdag 31. august

Onsdag 30. august

Tirsdag 29. august

Søndag 27. august

Lørdag 26. august

Fredag 25. august

Torsdag 24. august

Onsdag 23. august

Tirsdag 22. august

Søndag 20. august

Lørdag 19. august

Fredag 18. august

Torsdag 17. august

 • 19:00 ART NIGHT x Chinese Summer, Astrup Fearnley Museet

  Det er tid for siste ART NIGHT i sommerens store utstilling Chinese Summer! Ikke gå glipp av muligheten til å oppleve spennende kinesisk samtidskunst fra Astrup Fearnley Samlingen, med en drink i hånden og god musikk i foajeen. Denne kvelden blir det i tillegg filmvisning i Kiefersalen!

 • 12:00 Chinese Summer, Astrup Fearnley Museet

  Sommeren 2017 presenterer Astrup Fearnley Museet en stor utstilling med kinesisk samtidskunst.

Onsdag 16. august