Duo Borch / Orning norgesturné

Rolf Borch; klarinetter og Tanja Orning; cello/elektronikk er er en fersk duo som er på turné i regi av Ny Musikk denne våren.

Konsert og videokunst.
To av landets beste musikere spiller ny musikk av unge norske komponister som Øyvind Torvund, Mark Adderley og Tanja Orning. I tillegg spilles musikk av Xenakis, Lindberg og Stäbler.

Videoer av Risto Holopainen, Marc Bell, Mette Hellesnes/Vanessa Baird, Lise Herland, Buster Keaton.

Søndag går norgesturnéen innom Oslo!

*Borch / Orning spiller:

Fredag 7/3 – Tromsø, Kulturhuset kl 21:30 150,-
Lørdag 8/3 – Trondheim, Dokkhuset kl 20:00 170,-
Søndag 9/3 – Oslo, Belleville kl 20:00 120,-
Lørdag 29/3 – Stavanger, Tou kl 21:00 100,-
Søndag 30/3 – Kristiansand, Kristiansands Kunstforening kl 19:00 50,-*

(Egne rabatter for medlemmer av Ny Musikk.)

Rolf Borch
Tanja Orning

Denne utsøkte klarinett- og cello-duoen framfører et repertoar med vekt på unge norske komponister, fargesatt med bredspektret videokunst. Vi får se film av Mette Hellenes og Vanessa Baird, og med musikk av Mark Adderley kan vi bli med Kebbevennene på kaffeslabberas. Med Lise Herlands helt nye animasjonsfilm får vi en innføring i sneglenes sexliv, med musikk av Tanja Orning. I tillegg dukker Buster Keaton opp som “Steamboat Bill jr.”, i en stumfilm fra 1928, en film som inspirerte Magnus Lindberg til å komponere et virtuost stykke med samme proposjoner som filmen, men 1/7 del så lang. Øyvind Torvunds har tonsatt rosemalinger i “Foredrag Om Ornament” mens Torvunds “Stacks” tar utgangspunkt i den amerikanske tegneseriekunstneren Marc Bells arbeider med samme navn. I Torvunds “Krull Quest” jakter spelemannen på hardingfeleornamenter og utfordrer djevelen. Risto Holopainen har laget den dataspill-nostalgiske “Krull Quest”-videoen. Duoen navigerere mellom de forskjellige verkene gjennom Gerhard Stäblers grafiske partitur; “Hart auf Hart” (Red on Black).

Konserten 9. mars arrangeres i samarbeid med Nasjonal Jazzscene.
Turnéen er støttet av Fond For Lyd og Bilde og Fond For Utøvende Kunstnere

Legg til ekstern kalender…