Bhang Lassies: Live: Niobe (Tyskland/Sonig/Tomlab),DJ Tama Sumo (Panoramabar/Berlin) Dj Mag Dubois

Bhang Lassies

Live:
Niobe (Tyskland/Sonig/Tomlab)
DJ Tama Sumo (Panoramabar/Berlin)
Dj Mag Dubois

NIOBE (Tyskland/Tomlab/Sonig rec.)

Den tragiske fortellingen om Noibe er en av de mer minneverdige fra gresk mytologi. Den forteller historien om en kvinne som var arrogant nok til å sammenligne seg med en gudinne. Hun skrøt av sine 12 barn mens gudinnen Leto bare kunne skilte med to. Dette skulle komme til å koste hennes 12 barn livet. Hun selv endte sine dager forstenet av sorg på fjellet Sipylon.

Hva Yvonne Cornelius aka Niobe fra Köln i Tyskland har til felles med den greske tragedien er ikke godt å si, men hennes mangel på respekt for musikalske dogmer gir oss kanskje et hint. På sine to album “Tse Tse” og “Voodooluba” utgitt på plateselskaper Sonig til Mouse on Mars blander hun improvisert støy og elektronika med klassiske sangtradisjoner. På sitt siste album “White Hats” har hun lagt improvisasjonen på hylla til fordel for et mer klubb- og poporientert uttrykk. Selvfølgelig med sin egen vri. Vi så for første gang Niobe opptre på Sonar festivalen for noen år siden og ble bergtatt av hennes vakre stemme og frie sceneopptreden.

The Wire magazine skrev:

despite their 21st century methodology, her records sound like a ghostly transmission from a long lost 1940´s Buenos Aires radio station.

Tama Sumo (Panoramabar/Berlin)

Kerstin Egert, damen bak det spenstige dj aliaset Tama Sumo er noe av det beste vi vet om på The Villa. Har fartstid som resident på legendariske Tresor klubb og er litt av en kult figur i Berlins dansemiljø. Som en ekte dj forteller Tama Sumo en historie og tar danseren med på en reise gjennom sommerlige houseklassikere, 80-talls synthmusikk, svett Chicago house, sjelfull Detroit techno osv.

Sist gang hun spilte på The Villa var det helt fantastisk stemning. Kerstin er resident på Panoramabar i Berlin.

www.myspace.com/tamasumo

DJ Mag Dubois

Legg til ekstern kalender…