Demonstrer mot regjeringens innstramminger!

STOPP angrepene mot mennesker på flukt – NEI til regjeringens innstramminger!

Et ganske bredt utvalg organisasjoner har gått sammen for å demonstrere mot regjeringens forslag til innstramminger i asylpolitikken, på lørdag 25. oktober kl. 14. Møt opp i Vaterlandsparken på Grønland, vi går derfra opp til Stortinget. Appeller og musikk.

Stopp angrepene mot mennesker på flukt

Mennesker på flukt har krav på hjelp, støtte og respekt. Over 40 millioner mennesker er på flukt i verden – på flukt fra krig, nød, tortur og forfølgelse – og bare en liten promille av disse menneskene kommer til Norge. Det er uakseptabelt at verdens rikeste land skyver ansvaret for verdens flyktninger over på fattige naboland i urolige regioner. Regjeringens foreslåtte innstramminger i asyl- og flyktningepolitikken er dypt urimelige og bryter klart med Norges internasjonale forpliktelser.

Ikke bryt FNs barnekonvensjon

Flere av punktene regjeringen har lagt fram bryter med en rekke artikler i FNs Barnekonvensjon, som er del av norsk lov. Blant annet vil regjeringen innføre ekstremt strenge krav til familiegjenforening

Stopp regjeringens skremselspropaganda

Vi reagerer med avsky på regjeringens skremselspropaganda. Den prøver å gi inntrykk av at flyktninger er en trussel mot Norge og en svekkelse av asylinstituttet. Propagandaen prøver også å skremme flyktninger fra å komme hit til landet. Diskrimineringen regjeringen legger opp til motiverer og underbygger også rasistisk vold og propaganda og skaper et dårlig klima for integrering og trygghet.

Nei til regjeringens innstramminger

Vi sier nei til innstramminger i flyktninge- og asylpolitikken. Vi krever at regjeringen står ved sine løfter i Soria Moria-erklæringen, at de følger UNHCRs anbefalinger og at de legger om flyktninge- og asylpolitikken slik at den blir raus og human og danner grunnlag for verdighet, framtidstro og trygghet.

Organisasjoner som er med så langt:
Antirasistisk senter, Blitz, Den afghanske flyktningekomiteen, ERFA, Forening for, etiopiske asylsøkere i Norge, Grenseland, IS, Juss-Buss, KrFU, Nettverk mot statlig rasisme, NKP, NKU, Press Redd Barna Ungdom, RU, Rødt, Somadoon, Støttenettverket for afghanske flyktninger, SU og Unge Venstre.
Vil din organisasjon være med? Send e-post til [email protected] eller ring 23 46 19 21.

Legg til ekstern kalender…