Slippefest for Kritiker #10

Kritiker – Nordisk tidsskrift for litterær kritikk og essayistikk er ute med nytt nummer, det tiende i rekken, og benytter anledningen til å tromme sammen til fest på galleriet Candyland i Stockholm. Kritiker # 10 er i sin helhet viet oversettelse og oversettelseskritikk, og er redigert av Mikael Nydahl og Cathrine Strøm.


I tillegg til presentasjon av nummeret har vi følgende gode program for kvelden: Samtale mellom Kajsa Öberg-Lindsten og Mikael Nydahl om oversettelser av Andrej Platonov, opplesning ved Sofia Stenström av ennå ikke publiserte oversettelser av Elfride Jelineks dikt, og opplesning av Stewe Claeson fra hans knitrende nye Mark Strand-oversettelse.

Så blir det musik och bar, och tidskriftsförsäljning, förstås.


I Kritiker # 10 kan du blant annet lese oversettelseskritiske tekster av Daniela Floman om Anja Utler, Bernhard Ellefsen om Philip Roth, Leif Høghaug om Les Murray, Sindre Ekrheim om Sarah Kane, Mikael Nydahl om Anna Achmatova, Mariann Enge om Gunnar Björling, Pär Hansson om Mircea Cartarescu, og ellers: tekster av Yoko Tawada, John Swedenmark, Arild Vange, Nina Lekander om å oversette Kathy Acker, Svante Lindberg om migrantlitteratur i Quebec, intervju med Platon-oversetteren Jan Stolpe, med mer.

Nummerets kunstner er Marie Asbjørnsen.

Legg til ekstern kalender…