Turrist i Trondheim og Oslo/

Turrist lager turistattraksjoner

Velkommen til å bidra på uteromsutstillinger i Trondheim og Oslo

Trondheim:  Søndag 11 april/ klokka 14.00/sted: send mail til [email protected]

Oslo: Søndag 18 april/klokka 15/sted: oppmøte Vaterlandsparken på Grønland

Prosjektet er flerdelt og resultatene vil bli vist på utstillinger og på nett. Formen er aksjonistisk, naivistisk, surealistisk, humoristisk og ironisk. Det påpekes at det ikke er søkt om lov til å lage utstilling ute. Ha gjerne på deg kostyme (ikke påkrevd, men gøy) 

Ta med: det du kan tenke deg som passer ute. Vi skaper farger og smil. Eksempler på saker er papir, kritt, vannmaling, tau, gamle leker, planter, tekstiler, bilder som tåler en dag ute, deg selv som performance, mat til gjester, aktivitet for barn, pappinstallasjoner etc. 

“Tittelen på prosjektet viser til en person, en følelse, en tilstand og et begrep. Psyko geografi og byvandringer. Prosjektet ønsker å belyse det man ikke vil vise frem og det man ikke vil se i en by eller et land: Oslo/Norge/Trondhjem. Stikkord er offentlig rom/privat rom, synlig/usynlig, verdig/uverdig, kultur/ikke kultur, narkomane, hjemløse, tiggere og asylsøkere.”

Turrist skal presenteres som et turistbyråd med foldere, postkort, guidede turer og installasjoner/nye turistmål. I utstillingssammenheng vil resultatene vises som en stand/liten paviliong som på en turistmesse i naivistisk stil,  postkortstativ, utdeling av foldere, smilende kunstner i bunad som presenterer arbeidene, lydinstallasjon og video med bybilder som surrer og går og en mac som har bloggen til prosjektet fremme for visning til utstillingens gjester. Alle deltakere blir kreditert ved ønske. 
Første utstillingssted er på Trøndelag senter for Samtidskunst ved gruppeutstillingen Reality check som åpner 14 mai ved kurator Madeleine Park. 

Kontakt: [email protected]

Turrist på Facebook

Trøndelag senter for Samtidskunst

Legg til ekstern kalender…