Olafur Arnalds (IS)

Inntil for halvannet år siden var Arnalds kanskje mest kjent som en av Sigur Ros faste oppvarmingsband. Men med sin andre fullengder, …And They Have Escaped the Weight of Darkness, har han for alvor bemerket seg som en fremadstormende artist med særpreg. Albumet har allerede fått stålkritikker i den internasjonale musikkpressen, blant annet ble det belønnet med 7 av 10 hos det anerkjente musikknettstedet Pitchfork.

Det har allikevel ikke alltid vært den stemningsfulle nyklassiske musikken som har vært Arnalds hovedbeskjeftigelse. Vi snakker her om en en allsidig musiker, som inntil for et par år siden spilte trommer i hardcoreband som Fighting Shit. Selv påpeker han at klassisk musikk er lukket for mennesker som ikke har studert faget, og at han ønsker å formidle sin klassiske påvirkning til grupper som vanligvis ikke eksponeres for dette.

Filter Magazine er allerede skråsikker: «Keep an eye on Arnalds. He will only increase in importance». Og det er vi også, dette kommer til å bli herlig stemningsfullt og magisk!

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…