PSEUDONYMET en komedie av Jo Strømgre

[Bilde]
Begrepet pseudonym har noe gåtefullt og mystisk over seg, og skriver seg fra skribenters behov for å anonymisere seg selv. Det står i skrikende kontrast til dagens Knausgård-virkelighet, hvor man kan få inntrykk av at alle, ikke bare forfattere, jobber intenst for personlig berømmelse og kjendisstatus. Men noen velger altså fremdeles anonymiteten, og det er her vår historie starter.

Vi er i et lite forlag. En ung, lett forvirret forfatter har skrevet om sitt liv, men altså under pseudonym. Han står foran den store lanseringen, men har gått seg vill i forfattertåka. Rundt ham svirrer tre forlagsdamer i ulike aldre, like villfarne i sine respektive tåker. Den unge forfatteren vekker følelser av til dels primal karakter hos de tre tilsynelatende velfungerende og vellykkede damene.

Kommunikasjonen dem i mellom beveger seg på et nivå hvor det alvorlige og vanskelige underkommuniseres, og hvor hverdagslige plattheter har blitt en kunstart. I kjent Strømgren-stil utvikler det seg en herlig, surrealistisk teaterlek med eksistensielle undertoner, preget av absurd humor og uforutsigelige innfall. Infamt, men samtidig kjærlig, forteller Jo Strømgren noe om vår tids mennesker på godt og vondt – kanskje mest på vondt.

Legg til ekstern kalender…