DUTCH NIGHTS: 3 x devised theatre

[Bilde]

DUTCH NIGHTS med Kenneth Homstad, Øystein Johansen, Karen Røise Kielland.

Dramatikkens hus presenterer tre unge norske regissører med bakgrunn fra Kunsthøgskolen i Amsterdam. De benytter seg alle av ”devised theatre”; et regi konsept danner premisset for forestillingene framfor ferdigskrevne manus.

En unik kveld med tre forestillinger:

19 ”Is There Anybody Out There” (60 minutter)

20 ”Are you there?” (45 minutter)

21 ”The Nature of Hunting” (60 minutter)

SPILLES KUN LØRDAG 5.2 kl. 19.00

[Bilde]

Kenneth Homstad om ”Is There Anybody Out There”:
“Jeg ser på forestillingene mine som øvelser i å se. Jeg vil bevisstgjøre makten som ligger i det å se, og at man gjennom å se former en verden. I et intervju i forkant av premieren i Nederland ble jeg utnevnt til en voyeur par excellence (en kikker av rang). Jeg leter etter oppgaver og situasjoner som gjør skuespillerne svake, og som på den måten gjør publikum sterke.”


[Bilde]

I ”Are you there?” møter vi et par som har vært alene alt for lenge. I deres isolasjon lar de frykten løpe løpsk, frykten for at det er noen der, utenfor husveggene. Publikum sitter rundt paret som om de er veggene i huset. Paret spiller mot den ”fjerde veggen”. En spenning mellom det teatrale og virkeligheten i selve rommet oppstår. Regi: Øystein Johansen.


[Bilde]

“The Nature of Hunting” er en konfrontasjon med hva vi opplever som menneskelig, en foredragsforestilling om gleden i å drepe, med løse assosiasjoner og en jegers treffsikre bevegelser. Forestillingen setter villmark og sivilisasjon side om side på scenen hvor en utstoppa ulv spiller rollen som joker. Vi ønsker å undersøke en form som kombinerer foredragets siviliserte form med improvisasjonens uforutsigelige villmark. Et foredrag i grenselandet mellom bevisførsel og spekulasjon.

Karen Røise Kielland i samarbeid med Anne Rooschuz og Christina Hauge.


Legg til ekstern kalender…