Porselen

Oslo Internasjonale Teater presenterer:

PORSELEN

av Chay Yew (Singapore)

En iscenesatt lesning på Dramatikkens Hus i Oslo

[Bilde]

Foto: Michael H. Sciarrone
Når: Tirsdag 22. februar · 19:00
Hvor: Dramatikkens Hus, Tøyenbekken 34
Billettpris: 150,- / 100,- kroner
Billetter bestilles gjennom Billettservice: www.billettservice.no / tlf. 815 33 133

Oversatt av Michael H. Sciarrone
Regi: Øystein Ulsberg Brager
Medvirkende: Huy Le Vo, Robert Rustad Amundsen, Rune Løding, Christoffer Hag Maure og Torgny G. Aanderaa
Dramaturg: Philip Thorne
Inspisient: Michael Hallbäck Sciarrone / Teatersirkus
Regiassistent: Espen Hjort

BLOD OG PORSELEN

Nitten år gamle asiatiske John Lee skyter sin homofile elsker seks ganger i brystet, magen og skrittet, på et offentlig toalett i London. Er det en ting han ikke har lyst til, så er det å fortelle den middelmådige, alkoholiserte og uortodokse psykologen Jack Worthing hvorfor han gjorde det.
Sensasjonsjournalisten Marin Forbes er også interessert i Johns blodige historie, særlig fordi åstedet for drapet er et toalett kjent for tilfeldig sex mellom menn. Forbes’ assortement av intervjuobjekter på gata i London avslører et samfunn dominert av grumsete meninger gjemt under en høflig overflate, der homofobi og homofili, fremmedfykt og fascinasjon for det fremmede lever side om side.

I dette prisvinnende skuespillet utforskes Johns opplevelser som ung, homofil asiat gjennom en vev av tekstlige nivåer. Nåtid og fortid, terapitimer og intervjuer, en kinesisk myte og sluttscenen i Carmen veves sammen for å danne et komplekst bilde av en outsider som ikke føler seg hjemme i noen leire.

CHAY YEW

Chay Yew ble født i Singapore av kinesiske foreldre, men bor og jobber i dag i USA. Han fikk sitt gjennombrudd som dramatiker i London tidlig på 90-tallet da Porselen vant The London Fringe Award for beste skuespill. Yews forfatterskap kjennetegnes a hans radikale utforsking av temaer som rasisme, sensur og homofobi. Yew har også forårsaket kontrovers med sine stykker; “As if he hers” fra 1988 handler om en amerikansk foretningsmann som blir smittet av HIV på en reise i Thailand og som får hjelp av en homofil Malaysisk sosialarbeider. Stykket ble opprinnelig forbudt oppført i Singapore på grunn av stykkets “positive framstilling av en homofil rollefigur”.

Porselen er tilgjengelig for full produksjon. Vi i OIT er gjerne behjelpelige med å sette deg i kontakt med de relevante rettighetshaverne.

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Stiftelsen Fritt Ord og Dramatikkens Hus. Presentert med tillatelse fra Nordiska Aps på vegne av Chay Yew.

OBS: Vi gjør oppmerksom på at forestillingen ikke finner sted på Vardeteatret slik som våre tidligere forestillinger, men på DRAMATIKKENS HUS på Grønland i Oslo. Til brukere av Lysløypa beklager vi på det sterkeste at vi ikke lenger kan tilby Lysløypa-rabatt.

Foto: Michael H. Sciarrone

Legg til ekstern kalender…