Fyr på peisen / En voksen mann

I nesten 2 år har Agder Teater jobbet tett med fem dyktige forfattere om å skrive dramatikk for teaterscenen. Nå er de to første stykkene klare for gjestespill på Dramatikkens hus!
[Bilde]

FYR PÅ PEISEN av Line Baugstø

Noen vil ha barn, men får det ikke til. Andre får det så absolutt til, men vet ikke om de vil.
De to søstrene Ane og Grete drar med Gretes mann, Erik, på hyttetur – en hyttetur som snart viser seg å bli ganske annerledes enn det de tre hadde tenkt seg.

Line Baugstø fikk nylig utgitt sin åttende roman “Regntid” og har vært en av deltagerne ved Agder Teaters forfatterprosjekt de siste to årene. Hun er kjent for sin gode fremstilling av mennesker i ulike forhold til hverandre, noe som også står sentralt i dette stykket.

Med: Jannike Kruse, Lene Bragli og Kyrre Haugen Sydness
Scenograf: Milja Salovaara
Regi: Anne-Karen Hytten

“Sterke skuespillerprestasjoner på den intime scenen gjør at man til enhver tid føler seg som en flue på veggen i den primitive fjellhytta, og når lys og lyd i tillegg fungerer utmerket, blir dette en veldig god opplevelse.” – Agderposten

“Med denne urpremieren er norsk teater tilført en enakter som nok vil få et liv på flere teatre enn vårt.” – Fædrelandsvennen

[Bilde]

EN VOKSEN MANN av Trond Artnzen
Det skal holdes barnebursdag, og mor har planlagt alt. Gjestene er rett rundt hjørnet, inkludert svigerforeldre. Bursdagsbarnet har gjemt seg under trappa, så mor kunne godt trenge litt hjelp. Men far sitter på do og vil ikke komme ut.

Trond Arntzen debuterte i 2007 med novellesamlingen “Du er ikke den eneste”. Han har også skrevet flere manus for teater og film. Ideen til dette stykket fikk han etter å ha lest en dansk forskningsrapport som konkluderer med at menn sitter to timer lengre på do i uken enn tidligere.

Med: Espen Reboli Bjerke, Marte Germaine Christensen, Lisa Loven Kongsli, Randolf Walderhaug.
Scenograf: Milja Salovaara
Regi: Gard Bjørnstjerne Eidsvold

“Man kan gjøre seg mange tanker om mannens rolle i vår tid, ja saktens de siste 50 år, ut fra denne forestillingen.” – Fædrelandsvennen

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…