BALKAN BEAT PARTY: Jaakko Laitinen & Väärä Raha

Lappland-Balkan! Balkan Beat Party er Nordens største balkanklubb og Oslos mest særegne, unike og uhøytidelige klubbkveld. DJ Prinsen Paulistas fascinasjon for blåserekker og tubabeats har tatt knekken på alle spekulasjoner om at korpsmusikk ikke funker på et dansegulv.

Jaakko Laitinen & Väärä Raha skaper musikk der balkanrytmer, gamle russiske romanser og de finske tangokongenes gullalder kombineres suverent. I 2008 grunnla toppmusikere fra Lappland, som nå er bosatt i Helsingfors, et orkester som har opptrådt flittig rundt i Finland, Lappland og Baltia. Med sine fartsfylte konserter har de fortjent et rykte som et ekstatisk liveband! Orkesterets musikk passer like godt til hipster-fester, og glitrende nattklubber som til lappiske bryllup og landsbyfester.

I fjor utga orkesteret sitt kritikerroste debutalbum. Nå kommer bandet første gang til Oslo og viser hvordan balkan-rytmer smaker med finsk melankoli og samiske krydder!

Jaakko Laitinen – vokal, Jarkko Niemelä – trumpet, buzuki, Marko Roininen – trekkspill, Tuomo Kuure – kontrabass, Janne Hast – trommer

www.myspace.com/mrjaakko

Sted: Parkteatret, Olav Ryes plass 11, Grünerløkka, Oslo
Billetter. www.parkteatret.no

Legg til ekstern kalender…