Debatt om utvisning

Utlendingsgruppa på Jussbuss inviterer til debatt om utvisning. Vi ønsker blant annet å sette fokus på behovet for og begrunnelsen bak utvisningsinstituttet.

Er utvisningspraksisen for streng? Hvilken betydning bør hensynet til barn som blir adskilt fra sine foreldre ha? Står utvisningsinstituttet seg i forhold til barnekonvensjonen og den europeiske menneskerettighetskonvensjonen?

Er det fraskrivelse av ansvar at man ikke ønsker å rehabilitere straffedømte utlendinger i samme grad som nordmenn – har ikke Norge også et samfunnsansvar i forhold andre land og menneskene som bor der, når man returnerer mennesker med store problemer av ulike slag? Hvem sitt ansvar er det at en person har gjort noe ulovlig når vedkommende har bodd flere år i Norge, og kanskje kom hit som barn?

I panelet sitter Kjetil Lund (tidligere høyesterettsdommer), Pål K Lønseth (statssekretær i Justisdepartementet, AP), Arild Humlen (advokat og leder i Advokatforeningens aksjons- og prosedyregruppe i utlendingsrett), Heikki Holmås (leder i kommunal- og forvaltningskomiteen, SV) og Michael Tetzschner (stortingsrepresentant og leder for Oslo Høyre). Ordstyrer er Anders Heger (forfatter, skribent og forlegger).

Velkommen til debatt!

Legg til ekstern kalender…