Blått Lerret - onsdag 9. mars! Filmene som presenteres er Exteriors, Umeå4ever og Hjelp, vi er i filmbransjen.

[Bilde]

Blått lerret er tilbake onsdag 9. mars, med et program som fokuserer på tre, høyst originale filmproduksjoner og blant annet tre nye spillefilmdebutanter.

EXTERIORS er regissert av debutant Marie Kristiansen og Patrik Syversen (Rovdyr, Prowl). Filmen forteller om to unge skuespillere, fra henholdsvis Norge og England som har reist til Hollywood for prøve å få en rolle. Exteriors er en film som er skutt med et rått og direkte filmspråk, der den pendler mellom de to jentene, deres to samboere og en auditionsituasjon. Den unge norske skuespillerinnen spilles av det nykommeren Gitte Witt.
Filmen har norsk kinopremiere 25.03.2011.

UMEÅ4EVER er Geir Grenis spillefilmdebut.
Greni har tidligere laget en rekke kortfilmer som har utmerket seg med en tilbakelent humor som grenser mot det svarte. I denne filmen møter vi Stian på 33 år. Han har lenge slitt med damer, men har ikke helt gitt opp. Stian bestemmer seg for å dra på en lengre reise, for å treffe Robyn, ei jente han traff i Umeå for 17 år siden. Anders blir med på turen… Hovedrollene spilles av Sondre Krogtoft Larsen og Vegar Hoel. I andre roller finner vi bl.a. Fritjof Såheim, Marika Lagerkrantz og Jon Skolmen.
Filmen har norsk kinopremiere 01.04.2011.

HJELP, VI ER I FILMBRANSJEN er en komedie laget av debutant Ninni Bull Robsahm og Patrik Syversen. Filmen tar utgangspkt i et filmprosjekt som egentlig ikke skulle vært laget, men som likefullt presser seg fram mot alle odds. Filmprosjektet blir mer alvorlig når man skal nærme seg en faktisk innspilling. I denne harselasen over norsk filmvirkelighet møter vi Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson fra “Torsdagskveld i Nydalen” samt Jenny Skavlan, Stig Frode Henriksen og Stein Johan Grieg Halvorsen og mange, mange, kjente filmfjes….
Filmen har norsk kinopremiere 29.07.2011.

Det vises lengre klipp fra alle filmene. Kortfilmer vises i sin helhet.

Programleder er Kalle Løchen.
Produsent er Arild Støfring,

Dørene åpner kl. 19.30. Programstart kl 20.00.
DJ & bar hele kvelden.
Inngang: kr 60,- i døra/eller på forhånd via Billettservice (Narvesen, 7-Eleven)

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene (Oslo) Norsk filminstitutt er ansvarlig produsent for arrangementet.
Blått Lerret er forøvrig støttet Norske film- og tv- produsenters forening, Norsk filmforbund, Storyline Studios, S-film v/ Film&Kino, Drømmesuiten og Rushprint.

Legg til ekstern kalender…