Duplex

Saxofonist Harald Lassen og kontrabassist Christian Meaas Svendsen spiller sammen i snaut fem band, så det var vel ikke annet å forvente enn at de bestemte seg for å danne et ensemble strippet ned til kun dem to alene. Det siste året har Duplex konsentrert seg om eget materiale.
Duplex’ repertoar spenner vidt, for til fulle å utnytte dette noe uvanlige formatet. Dette gjør at duoens uttrykk er allsidig og mangefasettert. Duplex er summen av alle impulser og referanser som til enhver tid påvirker bandmedlemmene, både instrumentalt og kompositorisk. Denne summen får sitt uttrykk gjennom det lyriske, hvor instrumentenes tradisjonelle funksjoner blir forvrengt, byttet om og skiftet ut; være det seg rytmisk, harmonisk eller melodisk. Utgangspunktet for improvisasjonene er gjerne en melodi og en basslinje, med muligheten for å alterere det harmoniske materialet underveis. The Source, Trygve Seim og Frode Haltli er etablerte representanter for denne måten å spille på. Formatet er også interessant å utforske klanglig, og det å tilnærme seg hverandre fra et klanglig ståsted er ofte basisen for en improvisajon.
Materialet er for det meste originalt, og de få unntakene som finnes sørger duoen for å pakke inn i et originalt format. I tillegg tar Duplex i bruk noe uvanlige teknikker kanskje helst forbundet med samtids-/klassisk musikk både improvisatorisk og kompositorisk for å brodere og nyansere lydbildet.

myspace for Christian

myspace for Harald

Legg til ekstern kalender…