Hyttegourmand #1: Finse 6-8. mai!

[Bilde]

Etter en rekke høyst vellykkede gourmandlag i asfaltjungelen er det er på høy tid å trekke til fjells. Målet for Gourmandlagets førstereis er forblåste og solglitrende Finse. Og som alltid er alle i skogen og deres venner hjertelig velkommen!

Idylliske Finse ligger midt i det nasjonalromantiske smørøyet, klemt mellom nasjonalparkene Hardangervidda og Hallingskarvet.

Festlighetene starter fredag 6. mai med god togforbindelse fra Oslo og Bergen. Vel framme på Kongsnut Vokterbolig venter fyr i peisen og et deilig varmt måltid.

Etter en robust hyttefrokost lørdag morgen er det god tid til både korte og lange skiturer (jada, det er fremdeles plenty med snø på Finse i mai). Eller Yatzy foran peisen for den saks skyld. For friskusene er Hardangerjøkulen (1863 moh.) en fantastisk skitur på denne tiden av året. Oppstigningen er litt bratt, men utsikten over store deler av Sør-Norge er virkelig noe å skrive hjem om.

Lørdag kveld er det duket for en klassisk helaften med gourmandlaget. Det blir en robust hyttemeny med nøye utvalgte råvarer fra sjø og land. Vi har allerede fått hendene på noe av det mest ekslusive som produseres i landet.

Søndag står i den langstrakte frokosten og ryddingens tegn, før toget bærer alle trygt hjemover.

Alle må pakke varmt tøy og ta med ski, da Kongsnut ligger 6 km på flat mark fra togstasjonen. Det er ikke dyner, så soveposer må medbringes. Soveplassen er i loftsetasjen, hvor det er plass til 20 mennesker fordelt over tre rom.

Pris: 1200 kroner. Dette inkluderer to netter overnatting, middag begge dager, drikke til maten lørdag kveld, frokost og lunsj.

Biletter kjøpes på “http://gourmandlaget.ingvarhr.no/”http://gourmandlaget.ingvarhr.no/ . Ikke bestill vinpakke, den er inkludert i prisen for en person. Skriv i tråden at du kommer, og hvor mange du tar med.

Transport:
- Fra Oslo blir det felles avgang fra Oslo S fredag 16:07. Søndag går toget fra Finse til Oslo 15:08.
- Fra Bergen blir det felles avgang fredag 15:58. Søndag går toget fra Finse til Bergen 15:26
NB! Vi anbefaler alle å bestille billetter i god tid. Med NSB-Minipris koster reisen kun 299,- hver vei.

Plasser: 20. Man kan stille seg i kø i tilfelle noen avmelder.

Finse:
- Finse er det sydligste stedet i Europa med arktisk klima.
- Under Finses første gullalder før 1. verdenskrig var stedet svært så populært blant Europas rikeste.
- Det går ingen åpen bilvei til Finse, eneste måten å komme seg dit er med tog, sykkel, ski eller apostlenes hester.
- Både Nansen, Amundsen og Shackleton “tørrtrente” på Finse på grunn av stedets arktiske natur.
- I “Star Wars V – The Empire Strikes Back” ble kampscenen der opprørsalliansen blir angrepet på deres hemmelige tilholdssted på planeten Hoth filmet på Finse.
- På det meste har det bodd ca. 200 mennesker på Finse. I dag er det omlag 10 fastboende.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…