Arrangement for ungdom om performancekunst

[Bilde]

Lørdag den 12. marts 2011 kl 15.00 får UKAF (Ung Kunstarena Astrup Fearnley) besøg af kunstneren Marius von der Fehr, der vil fortælle os om performancekunst:

“Performance tok form som en utfordring av det bestående: både av kunstinstitusjonene, den konvensjonelle kunsten, samfunnet og politikken. Vi kan kalle dette en kunstnerisk aktivisme. Perfomancekunstnere så seg som den naturlige videreføringen av den kunstneriske avantgarden og ville endre kunstnerens rolle i samfunnet.

Men siden 80-tallet har alt blitt performance. Kunstverdenen selv ble en scene og performancekunsten ble institusjonell. Den har derfor mistet tilhørigheten til sin radikale fortid. Marius von der Fehr mener likevel at vi kan finne praksisformer som har røtter i den kunstneriske avantgarden og som fungerer aktivistisk i dag. Marius kryssklipper eksempler fra den historiske avantgarden og praksisformer fra i dag for å gi et bilde av hva performance har vært og hva det kan være.

Marius gir en presentasjon full av billedeksempler og klipp fra video, film og internett.

Marius von der Fehr driver seminarer/workshops i performance, teater og aktivistisk og politisk kunst på Kunstakademiet og Teaterhøyskolen.

Han inngår i et fast samarbeid med Johanna Zwaig. Sammen lager de sceniske manifester/performances og teaterforestillinger. Der gjør de alt selv, fra å skrive teksten, lage musikken til å fremføre stykkene på scenen.

Han har tatt initiativ til en kampanje for å demokratisere norsk teater og er en av initiativtakerne til Teatertanken.no som er et ledd i dette. I teaterstykket Over evne III, som skal gjenoppsettes på Teater Avantgarden i Trondheim og Black Box Teater i Oslo i mai, ble han invitert av regissørene Pia Maria Roll og Marius Kolbenstvedt til å “spille seg selv”. Der fremfører han sine egne tekster.

Marius skrev bl.a. Svarteboka da han jobbet som kunstpolitisk aktivist og har vært involvert i institusjonskritikk i flere år.Han er også lydkunstner og utgir nå Juv – en cd/lp på Miasmah med Are Mokkelbost.

Marius har turnert i inn- og utland med danseteaterproduksjoner, har arbeidet med installasjonskunst og video og har organisert arrangementer for performance, video, musikk og lydkunst."

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…