Sunday Digestive: TENDERLEAVES

Tenderleaves (Foto: André Løyning)

Den siste helgen i Mars er vi stolte av å kunne presentere Tenderleaves!

Kjernen i Tenderleaves er låtskriverduoen Even Øygarden og Geir Kongshaug. Etter åtte års samarbeid i ulike bandkonstellasjoner startet Øygarden og Kongshaug låtskriversamarbeid i 2008 med mål om å utgi album med sin egen musikk. Duoen fikk med seg de beste musikerne de kjente til i Kristiansand og gikk i gang med studioinnspilling høsten 2009. Tenderleaves’ debutalbum ble gitt ut i november i 2010 og fikk strålende anmeldelser.
Tenderleaves er til tross for sterke album-anmeldelser likevel ikke et studioprosjekt men først og fremst et liveband hvor målet er å gi den beste konserten og fremføre de beste versjonene av låtene til nå – hver gang.

Øygarden og Kongshaug har fokusert på godt låthåndverk og ord som sjanger og sound har stort sett ikke vært diskutert. Tenderleaves’ musikk gir dog assosiasjoner til 60-/70-tallets pop- og folktradisjoner. Live gir Tenderleaves med fullt band et ennå mer dynamisk og kraftfullt uttrykk enn på albumet og strekker seg fra neddempet soul til heftigere folkrock.
Even Øygarden’s særegne og uttrykksfulle vokal utgjør en stor del av Tenderleaves’ kjennemerke og sammen med gode låter og musikere av ypperste klasse leverer Tenderleaves konserter publikum sent glemmer.

Even Øygarden (vokal) og Geir Kongshaug (gitar) har med seg sitt faste band bestående av Trond Tellefsen (tangenter), Trond Breen (gitar), Morten Martens (bass) og Gunnar Sæter (slagverk).

Dette kommer til å bli en magisk kveld!!! VI gleder oss!

(Parkteatret, Facebook-event )


Debutalbumet Tenderleaves (15.11.2010):

- “Dette er så vakkert og finslepent at det nesten ikke er til å tro. Tenderleaves skaper en stemning og en atmosfære som går helt til topps på skalaen når det handler om gåsehudfaktor. For akkurat nå høres det ut som om pop aldri kan bli vakrere enn dette.” (Fædrelandsvennen) 6/6

- “Og når plata no er slutt må eg berre gjenta kor overraska eg er over at ei sånn plate kan sjå dagens lys i 2010. Anten i Noreg eller resten av verda. Dette er berre ufatteleg sterkt.” (Firdaposten) 6/6

- “Varmt, tålmodig og nesten sensasjonelt vakkert.” (Adresseavisen) 5/6

- “Stor kunst!” (Radio Sør) 5,5/6

- “Definitivt en strålende debut.” (Puls)


MySpace

Urørt


Legg til ekstern kalender…