Tonulenul, GORG og Telemark Lydkammer

TONULENUL

Tonulenul er en duo bestående av Bjørn Strand (baritonegitar og elektronikk) og Sigurd Ytre-Arne (live sampling/keys). Musikken er en blanding av sjangrene jazz, prog, ambient og støymusikk. Ved hjelp av improvisasjon og fantasifull bruk av instrumenter, effektbokser og selvprogrammert programvare skaper de to musikerne unike lydbilder med enkle melodilinjer, store dynamiske spenn og mye musikalsk energi. Noe av musikken er basert på komponert materiale, men det meste er fri improvisasjon. Duoen henter mye inspirasjon fra band som Puma, King Crimson, Sigur Ros og Supersilent.

Bjørn Strand: el. baritone guitar and electronics SYA: live sampling, synth and various instruments

G O R G

G O R G er en trio som beveger seg i skjæringspunktet mellom det improviserte og det komponerte. Det nyskrevne verket ”Lysene slukkes” markerer en ny retning for bandet som tidligere spilte progrock fra helvete, iført sveisemasker.

De serverer nå sin lidenskap i form av tunge riff, modige improvisasjoner og bittersøte stemninger.

Halvor Strand: Bassgitar Einar Næss Haugseth: Tangenter og gitar Mads Lægreid Olsen: Slagverk

TELEMARK LYDKAMMER

Telemark Lydkammer ble til i et digert kirkerom i utgangen av januar 2011. Det oppstod både magi og blasfemi, og hele seansen ble festet til teip. De fire utøverne har spilt/spiller sammen i utallige ulike sammenhenger, være seg black metall (Ihsahn), country (Pepote Rouge), englepop (Englestøv) eller improvisert støymusikk (Tonulenul).

Telemark Lydkammer spiller improvisert musikk hvor samspillet står i sentrum.

Tobias Ørnes Andersen: Slagverk Bjørn Strand: Gitar Sigurd Ytre-Arne: Synth, elektronikk og live sampling Halvor Strand: Bassgitar

Legg til ekstern kalender…