MONSEMANN av Fredrik Brattberg

Monsemann spiser alltid dobbelt opp med dessert.
Monsemann hjelper alltid moren sin med å rydde av bordet.
Monsemann snakker og snakker, han snakker om ditt og om datt.
Ikke sant Monsemann?
Ikke sant du er glad i å snakke?

- en absurd komedie, med mørke undertoner som pendler mellom det urovekkende og humoristiske.

[Bilde]

Vi inviterer til premiere på Brattbergs “Monsemann” med faglig og sosial mingling i etterkant.

Monsemann er en liten gutt som lever i en tilsynelatende normal setting med Mor og Far som er veldig sjenerøse med gele og vaniljesaus. De har som de fleste foreldre forestillinger og forventninger om hva de ønsker Monsemann skal være. Brattberg inviterer oss med inn i en dysfunksjonell mor, far og barn relasjon som peker utover seg selv, og viser hva som kan skje når helt hverdagslige maktstrukturer i en såkalt normal familie tar overhånd. “Monsemann” en absurd komedie, med mørke undertoner som innholdsmessig pendler mellom det urovekkende og humoristiske.

”Fredrik Brattberg har språklig snert og rytme, og er en ung dramatiker med stort potensial, som det er verdt å følge opp.”
Jon Tombre, Kunsterisk leder for scenen ved Dramatikkens hus.

Regi: Pernille Skaansar.
Med: Marte Magnusdotterer Solem og Kyrre Hellum. Musikk: Erik Dæhlin. Dramaturg: Oda Radoor
LESNING av Brattbergs “Tilbakekomstene”.
Regi: Ole Johan Skjelbred.

[Bilde]

Fredrik Brattberg (f. 1978) debuterte som dramatiker i 2008 med forestillingen ”Det banker Amadeus” som ble produsert av Teater Neuf. I 2009 beltok han på Norsk Dramatikerfestival med manuset “Besøk hos familien Hansen halv syv”. I år deltar han på nytt på Norsk Dramatikkfestival med manuset “Tilbakekomstene”.
Fredrik Brattberg er utdannet komponist. Hans musikk er fremført i England, Estland, Sverige, Finland, Ungarn, Mexico, USA og Canada.

Pernille Skaansar (f.1980) er danseutdannet fra Oslo og Hamburg og har jobbet som danser, koreograf og regissør. “Lenonce og Lena” (2008) var hennes første samarbeid med den kontroversielle og nyskapende regissøren Sebastian Hartman, og hun ble deretter ansatt som regiassistent ved teatret han driver i Leipzig. Hun har selv hatt regi på “Schwarztaxi” ved Centraltheatret Leipzig (2008/2009), og “Hunger/Sult” av Knut Hamsun (2010) ved Nationaltheatret i Oslo. Forestillingen spilte også ved Centraltheater Leipzig.

Legg til ekstern kalender…