Oslo Jazzfestival presenterer: Nils Petter Molvær Trio

Nils Petter Molvær kommer til årets festival sammen med Stian Westerhus og Erland Dahlen. Trioen spiller på Parkteatret onsdag 17. august.

Nils Petter Molvær har preget norsk jazz i over 25 år og er i dag en musiker av verdensformat. På 1980-tallet spilte han blant annet i Masqualero og Oslo 13, samt med musikere som Sidsel Endresen og Marilyn Mazur, men det var Molværs første utgivelse i eget navn, Khmer, som for alvor plasserte ham på det internasjonale jazzkartet. Siden har han vært en av Norges mest ettertraktede artister og har gitt utallige konserter på festivaler og klubber både i inn- og utland.

Trompetist og komponist Nils Petter Molvær er en av Norges mest markante musikere. Med Masqualero og Oslo 13 som springbrett utviklet Molvær gradvis en interesse for elektroniske virkemidler og elementer fra andre sjangre i jazzmusikken. I 1996 slo hans særegne uttrykk ut i full blomst med bestillingsverket Labyrinter til Vossajazz, og året etter debuterte han i eget navn med albumet Khmer på ECM. Dette albumet solgte 200 000 eksemplarer og gjorde Nils Petter Molvær til en konsertattraksjon over hele Europa. Senere har han fulgt opp med en rekke plater i samme ånd.

I 1995 ble Nils Petter Molvær tildelt Kongsberg Jazzfestivals første musikerpris, og siden har han mottatt utallige priser og utmerkelser inkludert tre Spellemannpriser, Gammleng-prisen og Edvard-prisen. Sistnevnte pris mottok Molvær for 2010-albumet Hamada mens han var Artist in Residence under fjorårets Moldejazz. Her spilte han også med trioen som kommer til Oslo Jazzfestival 2011.

Besetning: Nils Petter Molvær (trompet/elektronikk), Stian Westerhus (gitar), Erland Dahlen (trommer)

Se www.nilspettermolvaer.info og www.myspace.com/nilspettermolvaer for mer informasjon.

Legg til ekstern kalender…