Øyanatt: Low (US)+ Special Guest: Josh T. Pearson (US)

Myspace

Det legendariske indierock bandet Low spiller på Parkteatret onsdag 10. august som en del av Øyanatt programmet. Tidligere i år kom bandets niende skive ”C’mon” som fikk terningkast 5 i VG. Med dynamisk perkusjon, orgel og flerstemte harmonier er indierocken på ”C’mon” mer umiddelbart tilgjengelig enn mye av bandets tidligere materiale. Åpningslåta “Try To Sleep” setter tonen med sine skimrende gitarer og søte vokalharmonier, – musikken har blitt varmere og rikere, og etter den kritiske forgjengeren (Drums and Guns) føles ”C’mon” mer som en personlig oppfordring til medmenneskelighet i en verden som virker å ha gått av hengslene.

Texas-trioen Lift To Experience rakk bare å utgi ett album, doble The Texas – Jerusalem Crossroads (2001), før medlemmene gikk hver til sitt. Ti år senere albumdebuterer frontmann Josh T. Pearson som soloartist med mesterverket Last Of The Country Gentlemen – en lavmælt og melankolsk countryfolk-affære som like fullt gnistrer av nerve, båret frem av Pearsons intense (og ikke så rent lite Jeff Buckley-aktige) vokal med et lydbilde akkompagnert av nakent og vakkert akustisk gitarspill.

Litt kledelig fele og piano har det også blitt plass til, men oppmerksomheten fanges først og fremst av Pearsons smertefulle historier om ensomhet, skyldfølelse og kjærlighetssorg. Kritikerne har selvfølgelig lagt sin uforbeholdne elsk på Pearson og Last Of The Country Gentlemen, blant annet i form av lovord som “a stone-cold masterpiece” (Uncut) og “America’s lost genius returns” (Mojo).

Øyanatt er konserter og klubbkonsepter rundt omkring i Oslo sentrum etter at Middelalderparken stenger 23.00.

Legg til ekstern kalender…