Oslo Jazzfestival presenterer: "Magnetic Book"

“Magnetic Book” er et unikt konsertprosjekt som denne sommeren gis ut samlet på ECM under tittelen “Magnetic Works”. I tillegg presenteres prosjektet på noen få festivaler i august med Jon Balke, Per Jørgensen, Bjarte Eike, Håvard Lund, Bjørn Kjellemyr, Helge Norbakken og strykere fra LiNN (Landsdelsmusikerne i Nord-Norge).

Magnetic North Orchestra ble etablert på Vossajazz i 1992. Orkesteret har turnert over hele verden i samarbeid med solister og grupper som Cikada String Quartet, Marilyn Mazur og Arve Henriksen. Konseptet har utviklet seg til en vifte av ensembleprosjekter, og “Magnetic Book” er oppsummeringen av hele denne epoken. Musikken er orkestrert for stor strykergruppe og improviserende solister.

Prosjektet baserer seg på det banebrytende samarbeidet mellom Jon Balke og Bjarte Eike som har utviklet en unik metode for integrering av improvisasjon i større orkestersammenhenger. CD-en “Siwan” som vant den tyske kritikerprisen i 2009, er et annet eksempel på dette. Partituret til “Magnetic Book” er skrevet som en DNA-streng av komponert materiale som de improviserende solistene stuper inn i og flyr over. På denne måten skapes et glitrende univers av rytmisk, melodisk musikk.

Samarbeidet mellom LiNN og “Magnetic Book” startet i 2009 med en fremføring på Festspillene i Nord-Norge blant Per Barclays oljeinstallasjoner på Galleri Nordnorge. Prosjektet har siden vært gjennomført i Berlin på Nordwind-festivalen.

Besetning: Per Jørgensen (vokal/trompet), Håvard Lund (klarinett), Jon Balke (piano), Bjørn Kjellemyr (bass), Helge Andreas Norbakken (perkusjon), Bjarte Eike, Øivind Nussle, Ingrid Marie Willassen, Tor Johan Bøen (fiolin), Erika Toth, Kate Read, Tørris Koløen Bakke (bratsj), Gunnar Hauge, Runa Bergsmo, Hans-Urban Andersson (cello)

Artistens hjemmeside: www.mufi.no og www.magnetic.no

Legg til ekstern kalender…