Sannheten Skal Frem av Jordan Seavey (USA)

En iscenesatt lesning på Dramatikkens hus i Oslo

[Bilde]

Når: Torsdag 13. oktober · 19:00
Hvor: Dramatikkens hus, Tøyenbekken 34

SANNHETEN SKAL FREM
En storslagen fiksjonsdrøm om media og personlig ansvar basert på skytedramaet ved E.O.Green School i Amerika i 2008.

Jason Malone er 15 år gammel og homofil, og han har drept jevngamle Ronnie Principe. Han har også stjålet en pistol fra en vakt på ungdomsanstalten der han sitter fenglset. Når han ringer et live nyhets-show og truer med å ta selvmord er det tidenes scoop for nyhetsanker Whittemore Walter. Men når Jason sier at det eneste som kan stoppe ham fra å ta sitt eget liv er om Walter selv står fram som homofil, står Walter overfor sitt vanskeligste valg noensinne.

Etter lesningen blir det samtale fra scenekanten med dramatiker Jordan Seavey. Samtalen vil dreie seg om Seaveys samfunnsmessige og politiske engasjement slik det kommer til uttrykk gjennom hans forfatterskap. Seavey har blant annet engasjert seg aktivt for homofiles rettigheter, også da en nær venn av ham i fjor ble brutalt slått ned på gata i New York fordi han var homofil.

Lesningen har to akter og pause. Det vil bli servert forfriskninger i pausen.

JORDAN SEAVEY
Jordan Seavey er en ung dramatiker med base i New York. Han har vunnet en rekke priser for verkene sine, blant annet The FringeNYC Excellence Award 2003 og 2010 og flere NYIT awards. Jordan har utviklet sitt kunstnerskap med støtte fra blant annet The Edward F. Albee Foundation, Lower Manhattan Cultural Council, Robert Wilson’s Watermill Center, Old Vic Theatre i London, New York Theatre Workshop og Lark Play Development Center. Verker av Jordan Seavey inkluderer The Momentum, Let’s go, Townville, The Astronomer’s Triangle, The Trading Floor, The Funny Pain, Ann Coulter: I’m going to blow your fucking brains out, This is a newspaper og Children at Play.

OSLO INTERNASJONALE TEATER
Oslo Internasjonale Teater produserer iscenesatte lesninger av internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært tilgjengelig for et norsk publikum. Vi ønsker å øke tilfanget på internasjonal samtidsdramatikk på norsk, og håper at de stykkene vi får oversatt og gjør lesninger av får et videre liv som fulle oppsetninger. For å finne de stykkene vi ønsker å presentere går vi gjennom en lang og omfattende utvelgesprosess. Årets 7 tekster er valgt ut blant over 100 andre stykker. Vi håper at både publikum og det norske teatermiljøet vil bruke oss som en mulighet til å oppdage ny, spennende dramatikk.

Hjertelig velkommen!

Oversatt av Michael H. Sciarrone og Øystein Ulsberg Brager
Regi: Øystein Ulsberg Brager
Medvirkende: Torgny G. Aanderaa, Huy Le Vo, Mia Halseth, Christoffer Hag Maure, Sveinung Oppegaard, Emil Johnsen m.fl.
Inspisient: Michael Hallbäck Sciarrone / Teatersirkus
Dramaturg: Philip Thorne
Regiassistent: Espen Hjort
Dramatikerens agent: Abrams Artists Agency

For mer info om OIT se: oslointernasjonaleteater.com

Oslo Internasjonale Teater er et prosjekt drevet av det internasjonale teaterkompaniet Imploding Fictions og Teatersirkus: www.implodingfictions.com / www.teatersirkus.no

Til brukere av Lysløypa beklager vi på det sterkeste at vi ikke lenger kan tilby Lysløypa-rabatt.

OIT er støttet av Kulturrådet, Dramatikkens hus, Stiftelsen Fritt Ord, Dramatikerforbundet og Fond for Utøvende Kunstnere.

Legg til ekstern kalender…