Blow Out! Fredag

Bannskap kommer til kort idet vi presenterer programmet for Blow Out! sitt ettårsjubileum. Les og le hysterisk!

Ken Vandermark / Johannes Bauer / Jon Rune Strøm / Raymond Strid
Børre Mølstad / Per-Åke Holmlander
Fredrik Ljungkvist – solo
Sofia Jernberg / Fredrik Ljungkvist / Clayton Thomas / Ståle Liavik Solberg


[Bilde]

Ken Vandermark / Johannes Bauer / Jon Rune Strøm / Raymond Strid

Denne superkvartetten med røtter i opptil flere verdenshjørner braker sammen for å gi oss knallhamrende impro og sløye kor mot slutten av kvelden. Ken Vandermark kjenner du sannsynligvis fra kvelden før på Sangam, og det var ikke bare skryt. Han er en av de sentrale folka i Chicago-scenen og er uten tvil en saksofonist i verdensklasse. Johannes Bauer spiller autoritær trombone sånn de gjorde det i Øst-Tyskland på 70-tallet og med Jon Rune Strøm på bass og Raymond Strid på slagvberk er det ikke tvil om at dette blir sjukt fett!


[Bilde]

Børre Mølstad / Per-Åke Holmlander

Boom-shakalak! Børre Mølstad står faktisk med tubaen i hånda og lua på hue når han braker sammen i vaskeekte fri-step med Per-Åke Holmander i en duo bestående av, ja, tuba og tuba. Det ryktes også at Holmander har med seg en kontrabassventiltrombone (!). Børre kjenner du hvis du henger på jazzklubben på Nesodden eller hvis du har vært på Mir en tirsdag denne våren. Holmander er en forkjemper for de nedre frekvensker i frijazzen og skuffer nok ikke basshungrige belowuppere denne kvelden.


[Bilde]

Fredrik Ljungkvist – solo

Ljungkvisten har vært en gjenganger på både Deathjazz og Blow Out! de siste åra. Vi har vel alle storkost oss med sprutende impropartier og rytmiske finurligheter rett fra belgen til Fredrik. Denne kvelden stiller han alene for å ta oss med på en reise inn i hans fantastiske frijazz-univers.


[Bilde]

Sofia Jernberg / Fredrik Ljungkvist / Clayton Thomas / Ståle Liavik Solberg

Galakser og kvasarer for en kvartett! Sofia Jernberg har til stadighet frekventert tigerstaden og Blow Out! denne våren og stiller denne kvelden med et ranslag sjøl Tveita-gjengen hadde vært misunnelige på. Fredrik Ljungkvist slår et slag for ungdommen og røsker deg ut av transen med saksofoner og klarinetter. Aussien Clayton Thomas bor for tida i Berlin der han både improviserer og organiserer med de beste. Og ikke nok med det. Ståle Liavik Solberg er nylig tilbake fra studieopphold og strandlivi det hellige land med en liten pitstop på Karlsøya, hippieøya i nord. Hvis ikke dette blir prima kvalitet mølje så vet ikke vi.

Legg til ekstern kalender…