Pirate Love - Slippfest

[Bilde]

Pirate Love er tilbake! Endelig! …og Oslobandet, som av mange ble utropt til norsk rocketrones arvtakere etter debutalbumet ‘Black Vodoun Space Blues’, har brukt tiden godt. Med sitt kaustiske brygg av psykedelisk nihilisme, knivskarpe gitarer og primale rop fra den andre siden har Pirate Love nok en gang skrudd romklangen til elleve pluss, og vandrer som vanlig gjennom rockens mer aparte jammerdaler. Fredag 9. september slippes gruppas andre album, ‘Narco Lux High School’, en sjelden blomst i en stadig mer kommersiell musikkflora – et album som høyner standarden for hvordan garagepunk av og for outsidere skal høres ut i vår forvirrede samtid. Endelig!
Gitarist Milton Von Krogh, vokalist David Al Dajani, gitarist Henrik Steen og bassist Herr R utgjør kjernen i Pirate Love, som siden oppstarten i 2005 har rukket å bli et ettertraktet navn på både norske og utenlanske konsertscener. Tre turneer i Europa og to i USA, samt Norge på kryss og tvers et utall ganger, har gjort gruppa fortjent til beskrivelser som ‘en amerikansk missil pumpet full av methamfetamin og bensin’.

I tillegg til å bli invitert til bransjefestivalen SXSW i Texas, har de blant annet spilt på Hove, Øya, Lost Weekend, Fjellparkfestivalen og Malakoff, på hjemmesfest i Vice-gründer Tim McCreadys egen stue i Toronto, og spilt sammen med artister som (nå avdøde) Jay Retard, The Black Lips, The Damned, Thee Vicars og Pierced Arrows (ex. Dead Moon). Punk-legenden Jello Biafra fra Dead Kennedys sies også å være en av bandets aller største fans etter å ha oppdaget dem (og danset vilt) på en av deres konserter.
I 2008 kom fullengderen ‘Black Vodoun Space Blues’, og nok en gang sitret både folk og kritikere over bandets forfriskende, arrogante miks av garagerock, pønk og psykedelia. ‘Pirate Love har skrevet ’lovende’ over hele seg’ skrev Aftenpostens anmelder Harald Fossberg og trillet terningen til fem. Albumet ble i Europa lisensiert til det superkredible labelet Voodoo Rhythm, som også huser nærmest legendariske King Khan and his Shrines.

Og nå er altså Pirate Love tilbake. ‘Narco Lux High School’ ser bandet ta kvantesteg videre og inviterer lytterne med på en bedøvet, transcendental reise inn i Pirate Loves forskrudde musikalske univers. En plate like trøblete som den er grandios. Den opprinnelige produsenten Gordon Raphael (The Strokes m.m) måtte, av ulike grunner, settes på et fly tilbake til New York midt under innspillingene i studioet med det heldekkende navnet, Taakeheimen. Gitarist Milton Von Krogh steppet inn som produsent. Som alltid rådet kaos og galskap i Pirate Loves kjølevann, men ikke la deg lure – det er slik stor kunst blir til.‘Narco Lux High School’ har blitt en av norsk rockhistories aller vakreste edelstener, et album det høyst sannsynlig vil snakkes om i årtier framover. Ti unike låter som tilsammen utgjør en skyggefull helhet. Norsk rocks forvirrede tronfølger er tilbake med et smell. Endelig. – Ando Woltmann

Legg til ekstern kalender…