Oslo World Music Festival: Asa & Nneka (Nigeria)

ASA
Vest-Afrikas nye soulstjerne!
Asa (uttales Asha) ble født i Paris i 1982, men vokste opp i foreldrenes hjemland Nigeria. Under oppveksten fant hun ofte trøst i farens rikholdige og varierte platesamling, der legender som Marvin Gaye, Aretha Franklin og Bob Marley sto side om side med Nigerias egne storheter Fela Kuti og King Sunny Ade. Musikkinteressen vokste, og 18 år gammel begynte hun på musikkskole for å lære seg å spille gitar. Hun fikk raskt sin egen sound, en syntese av ungdommens inspirasjonskilder, kontemporær R&B, pop og jazz. Da Asa i 2004 flyttet tilbake til Frankrike, skøyt karrieren fart. I 2007 kom endelig debutalbumet Asa, med hitsinglene «Fire on the Mountain» og «Jailer». Utgivelsen var en suksess og ga henne muligheten til å spille internasjonale konserter med blant andre Angelique Kidjo, Snoop Dogg, Lenny Kravitz og Tiken Jah Fakoly. I fjor slapp Asa Beautiful Imperfection, som tar opp tråden der forgjengeren slapp – med deilig tilbakelent soulfolk og bevisste tekster.
HJEMMESIDE: www.asa-official.com/
MYSPACE: www.myspace.com/asaofficial

NNEKA
«Hadde det ikke vært smerte i verden, ville jeg nok ikke gjort det jeg gjør. Jeg synger om ting jeg ser, ting jeg vil forandre på: lidelse, krig, fattigdom, hykleri,» forklarer tysknigerianske Nneka Egbuna i et intervju med det amerikanske nettstedet Reelback. Siden 2003 har den nå 30 år gamle artisten drevet med musikk, og hun har gitt ut flere utgivelser der hun blander soul, hiphop og reggae. I en konsertanmeldelse fra 2010 sammenligner New York Times Nneka med amerikanske artister som Lauryn Hill og Erykah Badu: «hun mikser politiske formaninger med personlige beretninger, og blander rapping med sang … med en stemme skarp som en skalpell.»
I fjor gjorde Nneka flere konserter sammen med rap-legenden Nas og reggaeartisten Damian Marley. I den forbindelse ga hun ut en remiks av låten «Hearbeat», der Nas entusiastisk bidrar med et vers. I et intervju forteller Queens-rapperen om første gang han hørte Nnak og hennes «Concrete Jungle»-album: «Wow, hvem er dette? Man kan umiddelbart høre at hun har en helt spesiell energi. Hele den platen hennes er fantastisk, rett og slett feilfri.»

Legg til ekstern kalender…