RUMBLE IN RHODOS & UNGDOMSKULEN + TRESORS(FR)

Image and video hosting by TinyPic

RUMBLE IN RHODOS
Med sitt ferske tredjealbum, ‘Signs of Fervent Devotion’, har Rumble in Rhodos blitt årets norske kritikerfavoritt. Både Dagbladet og VG ga skiva seksere på terningen og bra med spalteplass. Dagbladet valgte å beskrive resultatet slik: ”Dette er energisk, intrikat, pulserende musikk som slekter på hardcore, progrock og powerpop” og mente det er ”en inspirerende rockeplate det er forbannet gøy å høre på”. Det er en stund…siden Norge første gang ble imponerte av Follo-gutta i Rumble In Rhodos. Med sine to første album og en stor mengde konserter på norske og utenlandske scener, har de vist seg som et energisk og solid band.
De har spesialisert seg på rock som er fengende, utfordrende, dynamisk, spennende og intens. De har hørt på alt fra punk til prog til kunstrock til indie, og alle disse stilartene er på ulik måte tydelige i musikken deres. ”White Dancing”, førstesingelen fra siste plata var å høre på P3 i vinter, og deres andre singel ”Soft Insulated Days” ble A-listet på samme kanal og har rotert tett i hele vår og sommer. Ny singel, ‘Carve Visage’, har nettopp kommet ut i form av en fantastisk musikkvideo. Gå ikke glipp av det friskeste pustet innen norsk alterativrock på mange..mange år!
www.youtube.com/watch?v=_jw… />

UNGDOMSKULEN
Ungdomskulen har fått mer positiv omtale enn de fleste band bare kan drømme om… også i såpass store musikkmedier som NME, Pitchfork, Uncut og Kerrang, og har samlet store masser ved sine konserter i både USA og Storbritannia. Det betyr dog ikke at de er små og ubetydelige i den norske kulturfloraen. På konsertfronten har powertrioen utvikla seg til et rått og rytmisk monster av ypperste merke. Musikken er grunnlagt på bass, trommer og gitar. Dekonstruerer man Ungdomskulen finner man trommerytmer inspirert av byen, synkopert bass og soniske, jazz-lignende gitarlyder som virker besatt av rockedemoner, og til slutt en lett, men autoritær mannevokal på toppen.
Bergen er denne unge trioen’s hangout. Disse gutta elsker livet. Ungdomsskulen er tilbake med et noe annerledes prosjekt, nemlig ‘Gimme Ten’; ti låter på rundt minuttet hver. Hver låt har kunnet lastes ned fra bandets hjemmeside etterhvert som de har blitt lagt ut hver mandag og fredag i fem uker. 6 juni 2011 var ‘Gimme Ten’ klar på vinyl med video laget til hver eneste låt på skiva. Fantastisk!
http://www.tubarec.com/BlogEntry.asp?blogEntry=191

TRESORS
Skapt fra en våken drøm i de tette lagene av Paris sin undergrunn kommer Trésors. Duen tar for seg de evige mysteriene rundt dag og natt. Deres syntetiske eksperimental pop henter inspirasjon fra Englands hjerteskjærende Coldwave, Frankrikes livsbitre post punk og Italias uforlignende og sensuelle diskorytmer. Bandet hevder selv at de beveger seg i en tidløs dimensjon som former retro/futuristiske musikalske speilbilder. Kom tidlig! Dette blir en magisk helaften..

Legg til ekstern kalender…