Oslo World Music Festival: Rim Banna & Mahsa Vahdat

- Poetisk fra Iran og Palestina

To av Midtøstens sterkeste kvinnestemmer står sammen på scenen i Kulturkirken Jakob den 4.november.

Rim Banna fra Palestina og Mahsa Vahdat fra Iran tolker klassisk poesi fra sine hjemland, og med seg har de et sterkt lag musikere fra Norge og Tyrkia.

De to har samarbeidet før, de møttes under arbeidet med produksjonen ”Lullabies from the Axis of Evil”, og siden har de begge sunget med norske musikere i ulike settinger i mange land. For første gang har de nå utviklet en helaftens konsert sammen.

Persiske diktere som Hafez og Rumi er velkjente i arabiske land. Det samme er arabiske diktere som Badr Shaker Sayyab for persere. Persisk og arabisk politikk står ofte i et motsetningsforhold, men kulturelt har de mange felles helter og idealer, ikke minst blant poeter.

Med et felles band bestående av tyrkiske Ertan Tekin (duduk, tbc) og nordmennene Eivind Aarset (Gitar), Rune Arnesen (trommer) og Gjermund Silset (bass) møter de to kjente artistene fra Midt-Østen hverandre i duetter og vekselsang med utgangspunkt i gjensidig respekt for hverandres største poetiske ikoner.

Produsent: Erik Hillestad

Besetning/ Line up

Rim Banna (vocal), Mahsa Vahdat (vocal), Ertan Tekin (duduk, tbc), Eivind Aarset (guitar), Rune Arnesen (drums), Gjermund Silset (bass)

Legg til ekstern kalender…