Sesongstart for Blått Lerret - onsdag 14. september! Kjære Lisa, Schmokk, Dag2 og Babycall.

[Bilde]

Sesongstart for Blått Lerret – onsdag 14 september!

Blått Lerret er tilbake etter sommerhvilen og vi har gleden av å åpne høstsesongen med Babycall, Dag 2, Schmokk og Charlotte Bloms kortfilm Kjære Lisa.

Charlotte Blom kommer til oss med sin nye kortfilm Kjære Lisa, Det samme gjør Pål Sletaune med spillefilmen Babycall; Begge filmene er også representert ved sine hovedrolleinnehavere Tone B. Mostraum og Kristoffer Joner. Nrk og Tv2 kjører godt og hardt ut med nye tv serier denne høsten.
Vi har eksklusivt fått lov til å presentere to sentrale produksjoner fra statskanalene: Schmokk fra Nrk Drama og Dag 2 fra TV2 Drama. Schmokk-regissør Ole Martin Hafsmo og manusforfatter Heidi Linde vil begge være til stede, samt Dag 2-regissør Øystein Karlsen og skuespiller Atle Antonsen.

Med andre ord, denne kvelden bør dere ikke gå glipp av.

Mer om prosjektene:

KJÆRE LISA ( Oslo-premiere, kortfilm)

Charlotte Blom har laget en sår og humoristisk kortfilm om en mor som vil lage en konfirmasjonstale til sin datter, basert på taler hun selv har mottatt i sitt liv. Charlotte Blom har tidligere laget flere spennende kortfilmer med et skjevt og følsomt blikk på virkelighetens trivialiteter, blant annet Kokos.

SCHMOKK (Nrk Drama)

NRK har laget en TV-serie i seks episoder som kan karakteriseres som en romantisk komedie som leker seg inn i hovedpersonenes følelsesmessige univers med scener som er humoristiske, såre og skremmende. Janne og Pontus møtes på en nyttårsfest på en nesten skjebnebestemt måte. Kjærligheten blomstrer, men fire år senere blir samlivet utfordret av hverdagens trivialiteter. De går fra hverandre, men kan på hver sin side aldri helt forstå hvorfor det ble et brudd. Schmokk handler om unge voksne rundt 30, som vil etablere seg men som vakler seg framover i livet med utallige eksempler på valgets kval. Rundt dem finnes venner som kommenterer deres status, mens de to hovedpersonene forsøker å finne sin følelsesmessige sti. Begrepet «schmokk» blir forklart som en eksplosjon eller et fyrverkeri av følelser i det øye blikket «han møter henne», en følelse som ikke alltid er så lett å opprettholde.

Manuset er skrevet av Heidi Linde basert på et stykke opprinnelig skrevet for Radioteateret. Hun har skrevet flere romaner, nå sist «Nu jävlar» og er utdannet ved manuslinjen på filmskolen i Lillehammer. Regien er ved Ole Martin Hafsmo som også er utdannet på den norske filmskolen. Han har blant annet regissert spillefilmen Switch, samt flere episoder i komedieserier for TV.

DAG 2 (Tv2 Drama)

Andre sesong av den beske og svarte komedieserien om samlivsterapeuten Dag, i Atle Antonsens skikkelse. Serien består av 10 episoder og har ambisjoner om å ta så vel hovedkarakteren som noen av bikarakterene mot nye dybder og grader av mørke. Dag er samlivsterapeuten som mener at alle burde bo alene, og han har en skilsmisseprosent blant sine klienter som bevis på dette. Nå er han selv alene, enda lenger ned i et sortiment av spritflasker og selvmedlidenhet, men rundt ham finnes et galleri av bifigurer som har egne utfordringer om å takle følelsesmessige utfordringer.
Manuset er skrevet av Øystein Karlsen og Kristopher Schau. Øystein Karlsen har regien, som han også hadde i den første sesongen av TV-serien. En av episodene er denne gang regissert av Tuva Novotny, som spiller en av bikarakterene i Dag. Andre roller tolkes av Agnes Kittelsen, Anders Baasmo Christiansen, Jon Øigarden og Rolf Lassgård.

BABYCALL

Pål Sletaunes nye langfilm er en psykologisk thriller med Noomi Rapace og Kristoffer Joner i hovedrollene, produsert av Turid Øversveen i 4 ½.

Anna (Rapace) flytter inn på hemmelig adresse sammen med sin 8 år gamle sønn Anders. De er på flukt fra den voldelige faren til Anders. Anna er veldig beskyttende overfor sin sønn, og kjøper en babycall når sønnen insisterer på å bo på eget rom i leiligheten i den store blokka. Men en kveld bryter lyder fra andre steder i blokka inn, og Anna tror hun hører en mann mishandle og muligens drepe et barn. Hun kontakter butikken der hun kjøpte babycallen, og innleder en relasjon med den innadvendte og sky ekspeditøren Helge, som kan forklare at noen ganger kan en babycall fange inn andre samtaler og lyder innenfor en viss avstand. Anna går grundig til verks for å oppklare mysteriene som skjer rundt henne.
Pål Sletaune har laget fire spillefilmer: Budbringeren, Amatørene, Naboer og nå Babycall.

Praktisk info:

Det vises lengre klipp fra alle filmene. Kortfilmer vises i sin helhet.
Programleder for Blått Lerret er, Kalle Løchen.
Dørene åpner kl. 19.30. Programstart ca kl 20.00.
DJ & bar hele kvelden.

Inngang: kr 60,- i døra/ kr 60 + avg på Billettservice.
Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Norsk filminstitutt er ansvarlig produsent for arrangementet.

Blått Lerret er forøvrig støttet Norske film- og tv- produsenters forening, Norsk filmforbund, RUSHPRINT, Storyline Studios, S-film v/ Film&Kino og Drømmesuiten.
Produsent er Arild Støfring, Filmevent.

Legg til ekstern kalender…