Bidrobon #109 Heenan, Kolbeinsen, Taxt

Chris Heenan (kontrabassklarinett/ altsax),
Are Lothe Kolbeinsen (gitar/preparert gitar)
Martin Taxt (tuba).

En unik sjanse til å få med seg en ”første møte” konsert mellom tre flotte improviasjonsmusikere fra Berlin og Oslo. Avslutt helga med en tur til Biermanngården for å åpne ørene for nye lydlandskaper!

Chris Heenan (f.1969) er bosatt i Berlin og jobber som utøver innenfor eksperimentell musikk med hovedfokus på improvisasjon. Han spiller kontrabassklarinett og altsaksofon og har Team Up, sammen med gitarist Jeremy Drake, Phantom Limb and Bison med Chris Forsyth (gitar), Jaime Fennelly (elektronikk) and Shawn Hansen (orgel) og både akustisk og elektrisk duo med perkusjonist / lyskunstner Michael Vorfeld som faste band. Han har nylig også samarbeidet med trompetist Birgit Ulher, vokalist Ute Wassermann, perkusjonist / lydkunstner Sven Åke Johansson, perkusjonist Alexandre Kittel, perkusjonist Andreas Axelsson og den elektroniske musikeren Lise-Lotte Norelius.

Are Lothe Kolbeinsen (f.1976) er bosatt i Oslo og jobber som utøver med hovedfokus på improvisasjonsmusikk. Han spiller gitar/ preparert gitar i trioen Parallax sammen med trompetist Stian Omenås og trommeslager Ulrik Ibsen Thorsrud, og har turnert i Storbritannia, Tyskland, Spania, Frankrike og Kina med denne trioen. De gav i 2010 ut plata Live in the UK, og slipper høsten 2011 sin andre plate. Trioen samarbeider også med lyskunstner Elisabeth Kjelldahl Nilsson om konsertforestillingen Lydrommet. Av tidligere prosjekter kan nevnes Lydinstallasjonen Ny norsk nynorsk, Andrea Neumann Oslo Ensemble og bestillingsverket Schlaiten og duoen Kolbeinsen/Evensen som gav ut plata For those who have everything i 2009.

Martin Taxt (f.1982) er bosatt i Oslo og jobber som utøver med fokus på improvisert musikk og samtidsmusikk. Han spiller tuba og har gitt ut to plater sammen med den japanske gitaristen Tetuzi Akiyama og den norske duoen Streifenjunko på den anerkjente norske improvlabelen SOFA. ”Varianter av døde trær” i 2008 og ”Selektiv hogst” med Toshimaru Nakamura in 2010. Denne kvintetten spiller nå sammen under navnet Koboku Senjû. I de siste årene har Taxt turnert i Europa, Japan, Kina, USA og Canada med bandene Koboku Senjû, Murmur, Flymodus og Kim Myhr & TJO.

Arrangementet er støttet av Norsk Kulturråd og Bydel Sagene

[Bilde] [Bilde] [Bilde]

Legg til ekstern kalender…