Sound of Science av Tore Vagn Lid

Vitenskapen i teatret & teatret i vitenskapen

Sound of Science er fjerde og siste sats i Tore Vagn Lids ”Biologisuite”, et flereårig prosjekt for å sette inn et oppdatert musikkteater i en kritisk dialog med en ny biologisk fundert vitenskap om mennesket. Sound of Science er ikke en forestilling, men et utvidet seminar. Den er ikke for et publikum, men utelukkende for seminardeltakere, dvs. for spesielt interesserte, og spilles ikke et i teater men arrangeres først og fremst i vitenskapens egne (seminar)rom.

I samarbeid med Dramatikkens hus arbeider Transiteater-teamet med en “pilot” som forsøkes en gang i november, for deretter å flyttes til universitetet i Tromsø, Oslo, Trondheim og Bergen.

Satsen oppsummer erfaringene fra de tre første, og vender tilbake til forskningen men væpnet med estetisk erfaring, med musikk, dramaturgi, lys, lyd, profesjonelle amatører og profesjonelle sceneaktører til en arena hvor dette er fraværende.

Og nettopp fordi fraværet av slike estetiske erfaringer er så påfallende i den nye biologismen, blir dette i seg selv til grunnforskning – så å si på strengt vitenskaplige premisser!

Medvirkende:
Tore Vagn Lid (konsept), Kyrre Bjørkås (scene), Rune Andreassen (video), Thorolf Thuestad(lyd), Roar Sletteland (material), Thomas Valeur (gitar), Tor Chr. Bleikli (aktør), Electa Behrens(aktør), Per B. Gulliksen (aktør) m.fl.

Følg vår blogg soundofscience.blog.com for oppdatert informasjon om Sound of Science. Bestilling: www.dramatikkenshus.no
Legg til ekstern kalender…